-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 15

Kalėdos bus be superfejerverkų

Vilniaus miesto biudžete šiemečiams šventiniams Kalėdų renginiams numatyta skirti 124 tūkst. Lt. Tačiau jau dabar skaičiuojama, kad tiek nepakaks, todėl tikimasi, kad apie 200 tūkst. Lt pridės privatūs rėmėjai ir, jeigu prireiks, dar iki 70 tūkst. Lt peržiūrėjusi biudžetą ras savivaldybė.
Kalėdų eglė Katedros aikštėje
Kalėdų eglė Katedros aikštėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kol kas tikslios programos, kokios bus šių metų Kalėdos Vilniaus mieste, sostinė dar nepateikė. Anot Kalėdų renginių komiteto pirmininko, Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Virginijaus Dastiko, šiuo metu turimi trys programos variantai – minimalus, maksimalus ir vidutinis, iš kurių teks pasirinkti vieną ir organizuoti šventę pagal galimybes bei turimas lėšas.

„Dar kalbėsime su konkursą laimėjusia kompanija, kaip šventę padaryti ypatingą, tačiau superfejerverkų tikrai nebus“, – sakė V.Dastikas.

Kol kas neatskleidžiama ir kokios eglės papuoš pagrindines Vilniaus aikštes – Katedros ir Rotušės. „Svarstome kelis variantus, gal vieną statysime gyvą, o kitą – iš konstrukcijų, nes jų kaina panaši, panašiai kainuoja atvežimas, sumontavimas, papuošimas, vėliau išmontavimas. Galbūt prie surenkamos eglės atsiras tam tikrų atrakcijų vaikams, bet kol kas dar nenoriu visko atskleisti, nes Kalėdos turi būti paslaptingos“, – apie kai kuriuos išskirtinius šventės bruožus užsiminė V.Dastikas.

Jeigu bus apsispręsta statyti gyvą eglę, kandidatės papuošti vieną pagrindinių sostines gatvių yra bent dvi. „Viena auga kieme prie vienos iš Vilniaus gimnazijų. Tai gana sena eglė, kuri gali sukelti avarinę situaciją kilus vėtrai. Kita auga urėdijos miške netoli Vilniaus. Tikrai nevešime eglės iš Norvegijos, Suomijos ar Švedijos, bus lietuvaitė eglutė“, – žadėjo V.Dastikas.

Jau šią savaitę dėl kalėdinių renginių turi apsispręsti tarybos Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komitetas, o jeigu bus nuspręsta projektui skirti papildomų lėšų, paskutinį žodį turės tarti Vilniaus miesto taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius