Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 07

Karinį Lietuvos laivyną apžiūrėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė ramino: Lietuva – gerai pasiruošusi

Penktadienį šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė Klaipėdoje apžiūrinėjo karinių jūrų pajėgų laivus. Anot jos, Lietuvos laivynas – nors ir nedidelis, tačiau su naujausiomis technologijomis ir manevringas.
Dalia Grybauskaitė apsilankė Karinėse jūrų pajėgose
Dalia Grybauskaitė apsilankė Karinėse jūrų pajėgose / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Esame vertinami kaip gerai pasiruošę, turime mobilią, labai greitą, nors ir nedidelę, įrangą su naujausiomis technologijomis. Kol kas šiai situacijai mūsų parengtis yra pakankama. Jei bus poreikis didesnei parengčiai, mums, be abejonės, padės partneriai NATO“, – teigė prezidentė. 

Į klausimą, ar Lietuvai reikalinga priešraketinė sistema „Patriot“, prezidentė atsakė lakoniškai: „Tai ne šios diskusijos klausimas.“ Kiek anksčiau dėl šios sistemos pasisakė premjeras Algirdas Butkevičius. Jis patikino nematąs būtinybės Lietuvoje dislokuoti raketas „Patriot“. 

„Sprendimą priims specialistai po pasitarimų su mūsų partneriais, priklausomai nuo to, kokia bus mūsų ateities situacija – saugumo parametrai, finansinės galimybės“, – aiškino D.Grybauskaitė. 

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius neatskleidė, ar Lietuvos karinį jūrų laivyną papildys nauji laivai. Vizito Klaipėdoje išvakarėse Zokniuose nusileido papildomi šeši NATO naikintuvai, kurie saugos Baltijos šalių oro erdvę.

„Negaliu atskleisti apie planus dėl laivų“, – lakoniškas išliko A.Pocius.

Šiuo metu Lietuvoje įvesta aukštesnė kovinė parengtis. Anot Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko, ši parengtis reiškia, kad daugiau stebima, budima daliniuose, mokomasi ir ruošiamasi koviniams veiksmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius