-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 02

Kariuomenė už 5 mln. litų planuoja įsigyti 60 keleivinių mikroautobusų

Lietuvos kariuomenė planuoja atnaujinti keleivinio transporto parką ir per trejus metus įsigyti apie 60 mikroautobusų. Jų pirkimui planuojama išleisti iki 5 mln. litų.
Lietuvos kariai poligone Lenkijoje
Lietuvos kariai poligone Lenkijoje / Eil. Viliaus Džiavečkos nuotr.

Centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbto mikroautobusų įsigijimo konkurso sąlygose nurodoma, kad vienodo modelio transporto priemonės būtų įsigyjamos 2015-2017 metais, kasmet jų nuperkant po 20 – jos pakeis šiuo metu naudojamus ir labiausiai susidėvėjusius mikroautobusus.

Taip pat ketinama įsigyti du specialiosios paskirties mikroautobusus.

Keleiviniai mikroautobusai bus naudojami kariuomenės padalinių logistinei veiklai užtikrinti.

Keleiviniai mikroautobusai bus naudojami kariuomenės padalinių logistinei veiklai užtikrinti, daugiausiai jais bus transportuojami profesinės karo tarnybos, rezervo rengimo, Bazinių karinių mokymų kariai, taip pat jie bus naudojami vykdant kitas tarnybines užduotis, BNS informavo Krašto apsaugos ministerija.

Tuo metu du specialiosios paskirties mikroautobusai bus skirti Karo policijos kurjeriams.

Kaip informavo KAM, preliminari sutarties vertė neturėtų viršyti 5 mln. litų.

Pirkimo dokumentuose pageidaujama, kad tai būtų M1 klasės lengvieji 9 vietų mikroautobusai su dyzeliniu arba turbodyzeliniu 80 kW galios varikliu, šešių pavarų mechanine pavarų dėže, tamsintais stiklais, su dvejomis arba vienomis stumdomomis durimis keleivių skyriuje, dvejomis priekyje ir vienomis gale. Taip pat kiekvienas automobilis privalės turėti po penkių žieminių ir vasarinių padangų su ratlankiais komplektą.

Automobilio garantija turėtų būti ne trumpesnė kaip 2 metai, kėbulo garantija – ne mažesnė kaip 8 metai nuo transporto priemonių perdavimo.

Šiuo metu kariuomenė turi apie 80 tokių keleivinių mikroautobusų, daugiau kaip 50 jų yra senesni negu 10 metų ir jų rida vidutiniškai viršija 300 tūkstančių kilometrų.

Du specialiosios paskirties keturių sėdimų vietų mikroautobusai su keturiais varomais ratais bei dyzeliniais arba turbodyzeliniais bent 130 kW galios varikliais, kaip nurodoma, būtų skirti kurjerių užduotims vykdyti. Šiems automobiliams keliami didesni reikalavimai: juose turės būti įrengti papildomi akumuliatoriai, sustiprintos spyruoklės ir amortizatoriai, įrengta GPS navigacijos sistema, automobilio lubos ir sienos padengtos garsą izoliuojančia medžiaga.

Keleivių skyriuje tarp sėdynių turės būti įrengta izoterminė dėžė maisto produktams šaldyti ir šildyti, integruotas atlenkiamas staliukas, automobilių išorėje tiekėjai turės įrengti po dvi aukštos raiškos stebėjimo kameras su naktinio filmavimo funkcija. Taip pat turės būti įdiegta visa reikiama įranga, leidžianti įrašyti vaizdą ne mažiau nei 10 parų filmuojant aukščiausia raiška. Krovininiame skyriuje prašoma įrengti saugojimo kamerą – plieninį narvą su kodiniais užraktais.

Šiuo metu kariuomenė turi apie 80 tokių keleivinių mikroautobusų, daugiau kaip 50 jų yra senesni negu 10 metų ir jų rida vidutiniškai viršija 300 tūkstančių kilometrų.

Paskutinį kartą Lietuvos kariuomenė mikroautobusus pirko prieš septynerius metus, 2007-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius