-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 10

Karštas vanduo vilniečiams turės būti tiekiamas pagal higienos normas

Energetikos ministerija ėmėsi žygių, kad vilniečiams vėl būtų tiekiamas ne mažiau negu 50 laipsnių temperatūros karštas vanduo. Ministerijos išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad trečiadienį „Vilniaus energijos“ vadovams turi būti įteiktas įpareigojimas nebetaikyti vienašališkai patvirtinto naujo karšto vandens tiekimo temperatūrinio grafiko, pagal kurį gyventojams tam tikromis valandomis buvo tiekiamas žemesnės temperatūros vanduo.
Namuose, kur nėra įrengtų vadinamųjų „gyvatukų“, tokio mokesčio nėra, tačiau gyventojams tenka ilgiau laukti, kol atbėgs karštas vanduo.
„Vilniaus energijos“ vadovams bus įteiktas įpareigojimas nebetaikyti vienašališkai patvirtinto naujo karšto vandens tiekimo temperatūrinio grafiko. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokiu būdu ketinama priversti „Vilniaus energiją“ grįžti prie įprasto karšto vandens tiekimo grafiko. Taip į Energetikos ministerijos kreipimąsi atlikti tyrimą reagavo Valstybinė energetikos inspekcija.

Ministerijoje šios savaitės pradžioje vykusiame pasitarime buvo konstatuota, kad „Vilniaus energija“ savo sprendimo nederino nei su Valstybine energetikos inspekcija, nei su kitomis institucijomis. „Minėtam sprendimui prieštarauja higienistai. Taip pat visiškai neaišku, kaip gyventojai galės neva sutaupyti, nes už žemesnės temperatūros vandenį turės mokėti tiek pat, kiek už higienos normas atitinkantį karštą vandenį“, – rašoma Energetikos ministerijos pranešime.

Valstybinė energetikos inspekcija toliau atlieka tyrimą.

„Vilniaus energija“ vienašališkai nusprendė dienomis 9–11 bei 14–17 val. ir naktimis tiekti ne 50, o tik 40 laipsnių temperatūros karštą vandenį. Bendrovė savo sprendimą motyvuoja galimybe sutaupyti, nes karštam vandeniui paruošti bus suvartojama mažiau kilovatvalandžių šilumos energijos.

Pagal Lietuvoje galiojančias Šilumos tinklų ir šilumos vartojimo įrenginių priežiūros taisykles ir Higienos normas karštas vanduo visoje karšto vandens tiekimo sistemoje turi būti 50–55 laipsnių temperatūros. Visuomenės sveikatos specialistai perspėja, kad vos 40 laipsnių temperatūros vandenyje gali pradėti veistis legionelės, kurios gali sukelti pneumonijos ar Pontiako karštligės protrūkį.

Vilniaus energija“ pranešė, kad ji operatyviai vykdys Energetikos ministerijos nurodymą taikyti senąjį karšto vandens tiekimo grafiką – namuose palaikyti 50 laipsnių vandens temperatūrą tiek dienos, tiek nakties metu.

Pastaraisiais metais Vilniaus šilumos ūkyje įdiegtos modernios technologijos leidžia bendrovei operatyviai reguliuoti karšto vandens temperatūrą, gyventojams jokių rūpesčių dėl šių pokyčių nekils“, – sakė „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius