-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 03

Katalikų vyskupai tikinčiuosius ragina dalyvauti gyventojų surašyme ir nurodyti priklausomybę Bažnyčiai

Lietuvos vyskupų konferencija (LVK) ragina tikinčiuosius dalyvauti visuotinime gyventojų surašyme ir nurodyti priklausomybę Romos katalikų bažnyčiai.
Kryžius
Kryžius / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Lietuvos vyskupų vardu kviečiame ir raginame visus tikinčiuosius supratingai žvelgti į savo pilietinę pareigą, aktyviai dalyvauti surašyme, pasinaudoti elektroninio surašymo galimybe, neatsisakyti susitikti su surašinėtojais, sąžiningai atsakyti į klausimus ir aiškiai paliudyti, kad priklausote Romos katalikų Bažnyčiai“, – rašoma LVK išplatintame viešame kreipimesi.

Kaip teigiama kreipimesi, „šių metų visuotiniame gyventojų ir būsto surašyme įtrauktas ir klausimas apie išpažįstamą tikėjimą, todėl tai drauge yra labai tinkama proga paliudyti savo priklausomybę tiek Tautai, tiek Valstybei, tiek Bažnyčiai“.

Kreipimusi, kurį pasirašė LVK pirmininkas Sigitas Tamkevičius, parapijų klebonai, rektoriai ir administratoriai raginami agituoti tikinčiuosius dalyvauti susirašyme, paskelbiant šią informaciją pamaldų metu.

„Kviečiame aktyviai bendradarbiauti su paskirtaisiais jūsų vietovės surašinėtojais, jei reikia, prie bažnyčių iškabinti Statistikos departamento pateiktą surašinėtojų atpažinimo atributiką“, – rašoma kreipimesi.

Lietuvoje šią savaitę pradėtas visuotinis gyventojų surašymas. Šiuo metu patys gyventojai gali patiekti duomenis elektroniniu būdu, elektroninio surašymo sistema internete adresu esurašymas.lt veiks iki kovo 14-osios.

Gyventojai savo e-surašymo lape mato iš administracinių duomenų šaltinių jau įrašytus kai kuriuos asmens ir būsto duomenis: asmens gimimo datą, gimimo vietą, santuokinę padėtį, pilietybę, adresą, būsto plotą, pastatymo metus. Duomenis galima patikslinti. Gyventojai turi parašytą tą adresą, kuriuo gyvena, net jei jis nesutampa su deklaruota gyvenamąja vieta.

Jei bus užpildyti visi būste gyvenančių asmenų duomenys, surašinėtojai, prasidėjus gyventojų apklausai, šio būsto nelankys.

Apie 60 proc. šalies gyventojų naudojasi internetu, todėl Statistikos departamentas kviečia pasinaudoti šia galimybe ir susirašyti elektroniniu būdu.

Balandžio 5 – gegužės 9 dienomis vyks antrasis surašymo etapas. Gyventojus, kurie surašė ne visus savo būsto gyventojus ar išvis nesusirašė elektroniniu būdu, lankys surašinėtojai ir paprašys atsakyti į surašymo lapo klausimus.

Surašomi gyventojai, iki surašymo apskaitos momento nuolat gyvenę Lietuvoje arba atvykę į ją, ketindami pasilikti mažiausiai vienus metus. Surašymas patikslins gyventojų skaičių, jų sudėtį pagal lytį, amžių, išsilavinimą, pajamas, būsto tipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius