Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 05 14

Kaunas brandina idėją pastatyti paminklą studentams

Kauno vadovai svarsto miesto studentijos pasiūlymą kurioje nors Kauno vietoje pastatyti paminklą, skirtą studentui.
KTU festivalio atidarymas
Studentų eisena / Giedriaus Vickaus, Valdo Ruzgio nuotr.

„Miesto savitą identitetą formuoja jo istorija, vertybės, gyventojai. Pastaruoju metu savivaldybė aktyviai padeda universitetams, studentiškoms organizacijoms įgyvendinant įvairius projektus. Žinoma, norėtųsi daugiau iniciatyvos ir realių darbų iš pačių studentų. Miestas yra atviras diskusijoms ir realiai įgyvendinamiems pasiūlymams“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Studentų atstovybės prezidentas Donatas Juodpusis teigė tokį paminklą matantis Vienybės aikštėje. Pasak jo, laikinas paminklo variantas galėtų atsirasti jau šį rudenį, minint Tarptautinę studentų dieną.

Studentų atstovai taip pat užsiminė apie idėją Lietuvos studentų pažymėjimo savininkams gauti nuolaidas Kauno viešojo maitinimo įstaigose. Artimiausiu metu planuojami studentų susitikimai su verslininkais..

Kartu su miesto vadovu bendravę Kauno technologijos universiteto (KTU) ir VDU Studentų atstovybių vadovai priminė, kad laikinoji sostinė turėtų atnaujinti jaunimo strategiją.

Jaunimo reikalų tarybos pirmininkės Gintarės Skaistės teigimu, atnaujintą jaunimo strategiją tikimasi parengti dar šiais metais. „Jau yra gautas finansavimas ir bus skelbiamas konkursas strategijos parengimui. Iki metų pabaigos ji turėtų būti parengta“, – sakė G.Skaistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius