Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 02 16

Kaune centru praūžė patriotiškai nusiteikusio jaunimo eisena (nuotraukos, video)

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga keli šimtai kauniečių trečiadienį surengė eitynes per miesto centrą. Nacionalistinių pažiūrų neslepiantys eisenos dalyviai, su savimi turėję dešimtis trispalvių bei įvairių plakatų, žygiuodami dainavo patriotines dainas, skandavo lietuvybę šlovinančius šūkius.
Eisena
Eisena. / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Maždaug 15 val. pajudėję iš netoliese autobusų stoties esančio Ramybės parko, eitynių dalyviai pražygiavo per visą Laisvės alėją ir sustojo Prezidentūros kiemelyje.

„Savo žemės neparduosim, Briuseliui nepasiduosim!“, „Lietuva – lietuviams“. Tokie ir panašūs šūkiai skambėjo iš eisenos dalyvių lūpų. Trečią kartą Kaune surengtose eitynėse dalyvauti su savo atsineštais plakatais norėję miestiečiai iš pradžių plakatų turinį turėjo suderinti su eisenos organizatoriais. Taip buvo siekiama išvengti itin radikaliai skambančių ir galimai šalies įstatymų ribas peržengiančių užrašų.

Eiseną lydėjo keli policijos patrulių ekipažai, kurie Laisvės alėjos sankirtose su Vytauto pr., A.Mickevičiaus ir Maironio gatvėmis buvo trumpam sustabdę automobilių eismą. Visą eiseną filmavę policijos pareigūnai jokių incidentų neužfiksavo.

Patriotinėse eitynėse dalyvavo ir nacionalistines pažiūras deklaruojantis Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius bei Kauno miesto taryboje dirbantis jo sūnus Stasys. 15min.lt žiniomis, leidimą eitynėms siekę gauti jų organizatoriai kreipėsi būtent į mero pavaduotoją S.Buškevičių.

 

VIDEO: Patriotų eitynės Kauno centre

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius