Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

Kaune – kitoks cirkas iš Prancūzijos

Antradienį Kauno Nemuno krantinėje, amfiteatre, kauniečių laukia išskirtinis nemokamas renginys. Kauno miesto savivaldybė kartu su Menų spaustuve ir Prancūzų kultūros centru pristato Naujojo cirko trupės iš Prancūzijos „Les Choses de Rien“ spektaklį „Burbulas“.
Burbulas spektaklyje tampa metafora, apibūdinančia šiuolaikinio žmogaus gyvenimą.
Burbulas spektaklyje tampa metafora, apibūdinančia šiuolaikinio žmogaus gyvenimą. / Spektaklio kūrėjų nuotr.

Pasak vieno iš spektaklio autorių, režisieriaus Michelio Cerda, „Burbule“, kaip ir ankstesniuose „Les Choses de Rien“ pastatymuose, itin svarbų vaidmenį atlieka scenografija. Čia ją sudaro pripučiamas 7 metrų skersmens burbulas, kuris yra pusiau sfera. Perregimoje erdvėje žiūrovai mato sterilią gyvenamąją erdvę, kurioje yra žmogus ir jo daiktai.

„Šiuo spektakliu norėjau kelti klausimus apie tai, kokią įtaką mums, kaip vartotojams, daro technologinis naujų komunikacijos priemonių išsivystymas. Noriu ištirti, kaip tai keičia mūsų įpročius, santykius, kaip mes reaguojame į šią naują vienatvės formą, kaip mes suvokiame laiką ir erdvę joje. Šiuolaikinės technologijos perrašo mūsų kasdienybę, jos ne tik naikina ribas ir sienas, bet ir atsiduria mūsų intymiausioje erdvėje. Atskiri save nuo pasaulio, nors esi nuolat prisijungęs. Esi savajame burbule“, – sakė spektaklio koncepcijos ir scenografijos autorius bei vaidmens atlikėjas Borisas Gibé.

Nuo 2004-ųjų, kai įkūrė naujojo cirko trupę, B.Gibé formuoja ją kaip rankų darbo skiautinį, intymų ir emocijų kupiną pasaulį, kurio išraiškos priemonės – akrobatinis šokis, eksperimentai ore, balansavimas ant lyno, fizinis teatras ir darbas su įvairiais objektais.

„Norėjome supažindinti kauniečius su kitokiu cirku – be dresuotų gyvūnų, klounados. Naujasis cirkas ir trupė iš Prancūzijos – pastaraisiais dešimtmečiais užgimusios „teisingo“ cirko srovės atstovai – besiremiantys tradicija, bet ieškantys naujų raiškos formų“, – sakė spektaklį Kaune pristatančios Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus atstovai.

Pasak spektaklio autorių, „Burbulas“ skirtas žiūrovams nuo 6 metų. Spektaklis pastatytas 2008-aisiais, o šiuo metu trupė keliauja po Europą jį rodydama.

Kas – spektaklis „Burbulas“

Kur – Amfiteatre

Kada – rugsėjo 14 dieną, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius