Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 04

Kaune padaugės katalikiškų mokyklų

Nuo šiol Kauno Antano Smetonos vidurinės mokyklos pavadinimas bus Kauno Antano Smetonos gimnazija, Kauno Aleksandro Stulginskio vidurinė mokyklos – Kauno Aleksandro Stulginskio katalikiška vidurinė mokykla, o Kauno Jono ir Petro Vileišių vidurinė mokykla bus žinoma kaip Kauno Jono ir Petro Vileišių katalikiška vidurinė mokykla.
Kryžius
Kauno politikai pritarė dviejų miesto mokyklų norui tapti katalikiškos pakraipos ugdymo įstaigomis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tam ketvirtadienį pritarė Kauno miesto savivaldybės taryba. Tiesa, kai kuriems jos nariams kilo klausimų, ar teisingai elgiamasi. Politikai domėjosi, ar mokyklos pavadinimo pakeitimas turės įtakos pačios mokyklos veikimo principus, statusui.

„Kiekviena mokykla ieško savo nišos, kuri būtų artimiausia tos mokyklos bendruomenei. Ugdymo įstaigos nuolat bendradarbiauja su universitetais, bažnyčiomis, tai paskatina jas kurti naujas mokyklų tradicijas, paremtas religiniu ugdymu“, – sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Tarybos narė Ona Nijolė Rudgalvienė akcentavo, jog ugdymo, paremto vertybiniu pagrindu, niekada nebus per daug, ypač jeigu to labai pageidauja ir pati mokyklos bendruomenė.

Išsakytai nuomonei pritarė ir Irena Gerčienė: „Labai dažnai kalbame, kad turime daugiau atsižvelgti į bendruomenės išsakomus pageidavimus, todėl manau, kad turime įsiklausyti į jų pageidavimus ir pritarti norui, kad mokykla taptų katalikiška“.

Kauno savivaldybės duomenimis, mokyklų pavadinimai ir pakraipa keičiama pritarus mokyklos bendruomenei. Pavyzdžiui, Kauno Aleksandro Stulginskio vidurinėje mokykloje atliktos apklausos duomenimis, 98 proc. vaikų tėvelių pageidavo, kad mokykla būtų katalikiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius