Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 03 08

Kaune prasideda Kazimiero mugė

Kaune prasideda tryliktus metus rengiama Kazimiero mugė. Organizatoriai žada pramogų, o amatininkai, ūkininkai, tautodailininkai prekystalius nukraus skanėstais ir dirbiniais.
Riestainiai
Riestainiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį popiet Laisvės alėjoje kviesliai Kaziukas ir Kazytė su palyda kauniečius bei miesto svečius ragins nepasididžiuoti ir užsukti į Kazimiero mugę. Linksmybių, žadama, netrūks – nuotaiką kels folkloro ansamblių koncertai, vyks klumpių lenktynės, pynimo varžybos, kulinarai mokys, kaip pasigaminti šokolado, iškepti šakotį.

Tautodailininkai išdrožė pusantro metro Kazimiero skulptūrą, kuri karieta bus vežiojama po miestą, taip pat mugėje bus galima pamatyti ir didžiausią klumpę.

Pasak vieno iš organizatorių Vido Juodsnukio, šįmet mugėje panoro dalyvauti per tūkstantį prekybininkų, tarp jų ir kaimynai latviai, lenkai, taip pat atvažiuoja svečių iš Vengrijos, Estijos ir Indijos. Ūkininkai, amatininkai, tautinio paveldo puoselėtojai turės atskiras erdves.

Tryliktus metus rengiama Kazimiero mugė Laisvės alėjoje ir Senamiestyje vyks iki sekmadienio vakaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius