-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 02

Kauniečiai Policijos dienos proga: žiūrėkime į pareigūnus kaip į angelus sargus (nuotraukos)

Artėjant šeštadienį minimai Angelų sargų arba Policijos dienai, socialinio tinklo „Facebook” kanalas „Kas vyksta Kaune” miestiečius paragino pasidalinti palinkėjimais mus saugantiems pareigūnams.
Akimirka iš policijos šventės.
Akimirka iš policijos šventės. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šis paraginimas netruko virsti diskusija apie policijos darbą bei pareigūnų pasiaukojimą. „Mielieji, manau reiktų atsikratyti stereotipų ir nežiūrėti į policininkus kaip į „mentus“. Žiūrėkime į juos kaip Angelus sargus. Nesakau, kad jų tarpe nėra tų, kurie dergia tą Angelų sargų vardą, bet čia daug kuo kalta ir ekonominė situacija. Tiesiog pagalvokime kas būtų, jei policijos nebūtų visai”, – į diskusiją savo pastebėjimais įsiterpė Darius G., pabrėžęs, jog pats nėra policininkas.

„Visų pirma, jei norit, kad jie neimtų kyšių (ar kaip jūs sakot – nebandytų apsukt žmonių) tai reikia jiems normalius atlyginimus mokėt, kad jiems nereikėtų to daryt norint šeimas išlaikyti. O jei dar kažkas nepatinka, tai galit pabandyt patys patruliuot savo rajonuose naktį, pažiūrėsim, ką apie jų darbą paskui galvosit”, – teigė Tomas P.

Tolimesnėje diskusijoje kauniečiai policininkams linkėjo žmogiškumo ir atsakingumo. Atsirado ir tokių, kurie policijos profesinę šventę sulygino su artėjančia Mokytojo diena.

„Na taip, policininkai Lietuvoje – atskira valstybė, tad jiems, kaip ir valdininkams, linkiu kuo daugiau žmogiškumo ir atsakingumo atliekant visuomenei reikalingą darbą, nes kas bus, jei visi mūsų šalyje bus vagys, banditai ir nusikaltėliai?”, – retoriškai klausė Why Pil
pseudonimu prisidengęs internautas.

„Bet šiaip tai visur galima rasti prie ko prikibti, manau šita diena ir turėtų būti ta diena, kai nuoskaudas visi pamiršta. Aš, atvirai pasakius, manau, kad mokytojai Lietuvoje į daug didesnę neviltį varo, o vis dėl to mokytojų diena – jų šventė. Tada nekalbi apie kvailifikacijos trūkumus ir socialinių įgūdžių nebuvimą auklėjant vaikus. Tada neši gėlytę ir džiaugiesi tais, kurie iš tiesų buvo nuostabūs”, – dėstė Giedrius A.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius