-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 04

Kauniečiams atsivers archyvų durys

Birželio 9 d. minima Tarptautinė archyvų diena, kuri 2007 m. buvo paskelbta Kvebeke (Kanada) susirinkus Tarptautinės archyvų tarybos nariams. Data pasirinkta neatsitiktinai – 1948 m. 06 09 UNESCO įsteigė Tarptautinę archyvų tarybą. Archyvarų profesinė šventė Lietuvoje minima organizuojant „Gyvo archyvo“ dieną.
Volkovyskių namo Nikolajaus prospekto ir Novobazarnaja g. (dabar – Laisvės al. ir S. Daukanto g.) kampe projektas. Architektas N. Andrejevas, 1899 m.  (Šiame pastate buvo įsikūręs viešbutis ir restoranas „Metropolis“.)
Volkovyskių namo Nikolajaus prospekto ir Novobazarnaja g. (dabar – Laisvės al. ir S. Daukanto g.) kampe projektas. Architektas N. Andrejevas, 1899 m. (Šiame pastate buvo įsikūręs viešbutis ir restoranas „Metropolis“.) / KAA nuotr.

Birželio 7 d. Kauno apskrities archyvas (Maironio g. 28B) kviečia į ekskursiją po Archyvą, kurios metu turėsite galimybę ne tik išgirsti įstaigos istoriją, bet ir, aplankant dokumentų saugyklas, dokumentų restauravimo ir kitus skyrius, susipažinti su Archyvo veiklos ir darbo subtilybėmis.

Ekskursijos metu kviečiama apžiūrėti dvi šiuo metu veikiančias dokumentų parodas: „Tautinės mažumos laikinojoje sostinėje“, kuri padės pamatyti daugiatautį laikinosios sostinės veidą, ir „Auka laisvei“ (skirta Romo Kalantos aukos 40-ųjų metinių paminėjimui).

Pristatant saugomus dokumentus, iš arčiau pamatysite, o gal net ir paliesite savo rankomis, įdomiausius ir svarbiausius Kauno bei Lietuvos istorijos šaltinius.

„Lankytojų laukiame nuo 10-18 val., iš anksto užsiregistravus priimamojo telefonu (8 37) 207696. Maloniai kviečiame, vartant mūsų visų istorijos puslapius, susipažinti su Kauno apskrities archyvu“, – istorijai neabejingų žmonių laukia parodos rengėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius