-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 13

Kauno meras kreipsis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo

Dėl bandymo apšmeižti laikinosios sostinės meras kreipsis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo, trečiadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Eriko Ovčarenko/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigiama savivaldybės išplatintame pranešime, Alytaus rajono apylinkės prokuratūra spalio 1 dieną nutraukė liepos mėnesį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl Kauno mero Andriaus Kupčinsko galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Tyrimas nutrauktas nesant nusikalstamos veikos požymių. Meras kreipsis į teisėsaugos institucijas dėl garbės ir orumo įžeidimo.

„Ši istorija baigėsi taip, kaip ir turėjo baigtis. Du tarybos nariai – Kęstutis Kriščiūnas ir Arvydas Garbaravičius – mėgino mane apšmeižti, tačiau jiems tai nepavyko“, – sakė meras A.Kupčinskas.

Kauno apygardos prokuratūra dar birželį buvo priėmusi sprendimą ikiteisminio tyrimo dėl A.Kupčinsko galimai padarytų nusikalstamų veikų nepradėti.

Savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, kad Kauno merą papiktino metami neteisingi kaltinimai. Nurodoma, esą balandį vykusio Kauno miesto tarybos posėdžio metu svarstant Kauno 2-osios klinikinės ligoninės ir Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninės jungimo klausimą A.Kupčinskas neteisingai pažymėjo tarybos nario Gedimino Žukausko valią. Ir nors šis per vardinį balsavimą akivaizdžiai pasisakė „prieš“, meras A.Kupčinskas balsavimo protokole esą įrašė „už“. Dėl to esą sprendimas sujungti dvi ligonines buvo priimtas neteisėtai.

Su tokiais teiginiais nesutinkantis A.Kupčinskas žada kreiptis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo.

„Kreipsiuosi į teisėsaugos institucijas dėl garbės ir orumo įžeidimo. Metant tokius įtarimus norėta apšmeižti ne tik mane, kaip asmenį, bet ir sugriauti mero institucijos prestižą“, – teigė A.Kupčinskas.

Kol kas miesto vadovas nedetalizuoja, kada ir kokių asmenų atžvilgiu ketina prašyti pradėti ikiteisminį tyrimą. A.Kupčinsko teigimu, konkrečių veiksmų bus imtasi pasitarus su teisininkais.

Savivaldybės pranešime nurodoma, kad G.Žukauskas apgailestavo, kad buvo paskleista melaginga žinia, kuri diskriminavo tarybos narių bei mero darbą.

„Nors ligoninių jungimo klausimu visą laiką turėjau aiškią nuomonę ir jos nekeičiau, turėjau tai mėginti įrodyti. Tikiuosi, pagaliau bus baigtos spekuliacijos šia tema“, – sakė G.Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius