Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 14

Kauno mieste ir apylinkėse vyks Lietuvos kariuomenės organizuojamos pratybos

Nuo pirmadienio iki mėnesio pabaigos Kauno mieste ir apylinkėse vyks Lietuvos kariuomenės organizuojamos pratybos.
Karys pratybose
Karys pratybose / Ievos Budzeikaites nuotr.

Mokymuose sąveiką, vykdant plataus spektro operacijas, treniruosis skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų nariai – Jungtinių Amerikos Valstijų kariai, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Kauno miesto policijos pareigūnai.

„Nuo tradicinių mokymų šie išsiskiria tuo, kad kariai treniruojasi veikti apgyvendintoje vietovėje. Mūšis mieste, civilių gyventojų apgyvendintoje vietovėje, yra smulkiau planuojamas, reikalauja specialaus pasiruošimo ir tikslaus vykdymo“,– rašome KAM pranešime. 

Pratybų organizatoriai atkreipia Kauno miesto ir apylinkių gyventojų dėmesį, kad pratybų metu bus naudojamos garsinės ir dūminės imitacijos priemonės, galimas aviacijos panaudojimas. Kariai prašo vietos gyventojų būti supratingais ir atidžiais.

Siekiant pratybas priartinti realioms sąlygoms, į pratybų scenarijų įtraukta ir miesto savivaldybė bei kitos institucijos. Pratybų vietos ir eiga yra suderintos su Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybėmis bei Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu. Lietuvos kariai tikisi gyventojų supratimo ir iš anksto dėkoja už bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius