-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 27 /15:41

Kauno Panemunės policijoje – įkurtuvės: atidarytas atnaujintas komisariatas

Pirmadienį oficialiai atidarytas rekonstruotas Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pastatas. Nuo šiol visi Panemunės teritoriją aptarnaujantys pareigūnai glausis A.Juozapavičiaus pr. 17. Darbuotojai naujajame pastate dirbo jau nuo šių metų gegužės.
Panemunės komisariatas
Panemunės komisariatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į įkurtuves atvyko premjeras Algirdas Butkevičius, vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas, policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų viršininkai.

„Malonu grįžti į Kauną, kur praleidau metus. Kauno policijos pastatų būklė nebuvo geriausia. Tad tai – ne pirmas ir ne paskutinis atnaujintas pastatas laikinojoje sostinėje. Šio komisariato aptarnaujamoje teritorijoje dar veikė dvi nuovados, kurias taip pat reikėjo remontuoti. Tačiau nusprendėme visų trijų pastatų rekonstrukcijai skirtus pinigus investuoti į vieną. Bendra projekto suma – 118 tūkst. eurų“, – teigė L.Pernavas.

Kadangi liko vienas pastatas, turėjo keistis ir pareigūnų veikla jame.

„Perėjome prie naujo modelio, kuris dar yra taikomas Raseinių komisariate. Tik maža dalis pareigūnų nuo šiol dirba kabinetuose. Visi kiti veiklą vykdo gatvėse. Neturime sėdėti užsidarę ir laukti, kol interesantai kreipsis į mus. Dabar galvosime apie techniką policijos automobiliuose, kaip ją atnaujinti“, – patikino L.Pernavas.

Iki šiol komisariato aptarnaujamojoje teritorijoje patruliuodavo tik du ekipažai. Po pastato atnaujinimo pareigūnų gatvėse skaičius išaugo trigubai.

Panemunės komisariate dirba apie penkiasdešimt pareigūnų. Visi jie veiklą vykdo viename pastate, todėl bus patenkintas gyventojų lūkestis – matyti daugiau policininkų gatvėse, o ne kabinetuose.

„Džiugu, jog įgyvendinome naują veiklos modelį. Iki šiol komisariato aptarnaujamojoje teritorijoje patruliuodavo tik du ekipažai. Po pastato atnaujinimo pareigūnų gatvėse skaičius išaugo trigubai. Žmonėms nereikia žinoti, kur yra komisariatas. Jie turi žinoti tik numerį 112.

Svarbiausia, kad po šių pokyčių bus greičiau ir efektyviau reaguojama į iškvietimus. Panemunėje į įvykio vietą galės vykti du ekipažai“, – patikino L.Pernavas, išsakęs lūkestį, jog greitu metu bus atnaujinta ir pastato išorė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Panemunės komisariatas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Panemunės komisariatas

Policijos departamentas Panemunės policijos komisariatui šia proga įteikė baldų komplektą.

Dabar visi pareigūnai, kurių skaičius sumenko, gaus vienodą krūvį, sumažėjo popierizmo, nes nupirktos planšetės ir daugiafunkciniai švietimo bei skanavimo aparatai, 30-40 proc. paspartėjo asmenų pareiškimų išanalizavimas.

Tačiau patys komisariato darbuotojai ne itin patenkinti nauju veiklos modeliu. Kai kurie darbuotojai pastato atidarymo dieną guodėsi tuo, jog krito jų kvalifikacija: anksčiau buvę tyrėjais, turėję savas bylas, dabar jie išguiti patruliuoti į gatves. Taip pat darbuotojai nepatenkinti vaizdo kameromis, kurios stebi jų darbą kabinetuose.

„Kaunas buvo užmirštas. Dabar atgimsta. Visą laiką žengiame į priekį. Ieškome būdų, kaip efektyviau vykdyti veiklą ir randame“, – teigė Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Komisariato patalpose, kuriose anksčiau veikė kareivinės, įrengtos ir dvi laikino sulaikymo kameros. Kiekvienas pareigūnas savas bylas laikys seifuose, atskirose tam skirtose patalpose. Atidaryti ne tik poilsio kambariai, bet pastatytos ir skalbimo mašinos, džiovyklės. To, anot L.Pernavo, anksčiau policijos pareigūnai neturėjo.

„Keičiasi policijos požiūris į bendravimą su Vyriausybe. Kartu keičiasi ir visuomenės požiūris į policijos darbuotojus. Pareigūnai jaučia pareigą ir atsakomybę dirbdami visuomenei. Ir tai atsispindi statistikoje.

Anksčiau keliuose per metus žūdavo 770 žmonių. Dabar šis skaičius sumenko triskart. Atsakomybė didins ir tai, jog pakėlėme pareigūnams algas. Tam šiemet skyrėme 1,8 mln. eurų. Smagu, kad vienas kitą išmokom išgirsti“, – kalbėjo premjeras A.Butkevičius.

Pasak T.Žilinsko, atnaujinant pastatus svarbu ir tai, jog sulaikytieji būtų laikomi sutvarkytose patalpose. Panemunės komisariatas – pavyzdys, kaip turėtų būti tvarkomi kiti.

„Noriu pasidžiaugti gražiu visuomenės ir policijos bendradarbiavimu. Imama suprasti, jog pareigūnų veikla – ne prievartos mechanizmas, o paslaugos gyventojams teikimas. Reikia sąlygų dirbti orioje aplinkoje. Kai pareigūnas patenkintas darbo aplinka, žmogus tai pajaus ir taip pat bus patenkintas“, – patikino T.Žilinskas.

Kauno Panemunės PK rekonstrukcijai buvo skirta 169 tūkst. eurų, už kuriuos atliktas elektroninių ryšių, elektros instaliacijos keitimas, sanitarinių mazgų atnaujinimas, patalpų sienų tinkavimas, gruntavimas, kiti darbai, taip pat įsigyta baldų. Savo jėgomis Kauno apskrities VPK papildomai atliko rangos darbų už beveik 73 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius