-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 08

Kauno „Pecha Kucha“ scenoje – geriausios idėjos miestui

Liepos 8 dieną, ketvirtadienį, 20.20 val., Kaune vyks kūrybinių idėjų pristatymo vakaras „Pecha Kucha“. Lauko kavinėje „Skliautas“ vyksiančiame renginyje susirinks kūrybiškų ir novatoriškų idėjų entuziastai.
Idėjas pranešėjai pristato kavinės "Skliautas" kiemelyje. Akimirka iš pirmojo "Pecha Kucha" vakaro.
Idėjas pranešėjai pristato kavinės „Skliautas“ kiemelyje. / Organizatorių nuotr.

Pasak miestų tyrinėtojų, miestas turi ne tik imti, bet ir duoti savo žmonėms, kitų miestų gyventojams ir būtinai pasauliui. Tik taip jis gali klestėti ir išlikti. Pasaulyje yra nemažai pavyzdžių, kada į tam tikrus miestus važiuoja turistai tam, kad: pamatytų unikalios struktūros rajoną, įstabią krantinę ar miestą, kuriame visos gatvės turi netikėtus pavadinimus. Ką pasauliui gali duoti ir parodyti Kaunas? Pecha Kucha renginių metu bus pateiktos naujos ir vertingos idėjos miestui ir išryškinti objektai, kurių miestas neturėtų pamiršti.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Vakaro metu bus pristatytos įvairios idėjos miestui: nuo nekomercinio kino teatro, naujo upės maršruto svajotojams vizijų iki mikrorajonų atgaivinimo ar regioninės plėtros idėjų.

Vienas šio projekto tikslų yra atspindėti devizą – „bendraukime mieste“, todėl liepos 8 dieną vėl susirinks kūrybiškų ir novatoriškų idėjų entuziastai. Kiekvieno renginio metu bus išrinktas geriausias projektas, už kurį galės balsuoti žiūrovai (balsavimas vyks internete, portale Miestoiq.lt). Savo favoritus rinks ir komisija sudaryta iš įvairių sričių profesionalų, tarp kurių – Audra Kaušpėdienė, Rytis Zemkauskas, Vita Gelūnienė, Mindaugas Kavaliauskas, Vytautas Baltus, Eligijus Skirkevičius.

Metodas „Pecha Kucha“ gimė Tokijo mieste 2003 metais, kai architektai Astrid Klein ir Markas Dythamas sugalvojo sukurti patrauklią terpę susitikti įvairiems menininkams, norintiems įdomiai ir koncentruotai pateikti visuomenei savo kūrybinius sumanymus ir darbus. Toks pristatymo formatas netruko išplisti po pasaulį. Jo esmė – glausti, įdomūs pristatymai ir didelis pranešėjų skaičius per vieną vakarą. Kiekvienam kalbėtojui skirta 20 per projektorių rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti.

Neoficialioje aplinkoje susirinkę idėjų autoriai galės pabendrauti su žiūrovais (tarp kurių laukiami verslininkai bei valdžios atstovai) įvairiomis jiems rūpimomis temomis, diskutuoti.

Viso šiltojo sezono metu „Pecha Kucha“ bus organizuojama keturis kartus – du renginiai vyks Klaipėdoje, du Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius