-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Kauno politikas Gintautas Labanauskas socialdemokratų partijos lyderiui Algirdui Butkevičiui pagrasino teismu

Trečiadienį iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) už akių pašalintas Kauno miesto tarybos narys, buvęs socialdemokratų frakcijos lyderis, LSDP Prezidiumo narys Gintautas Labanauskas paskelbė viešą laišką, kuriame partijos lyderį Algirdą Butkevičių išvadino bestuburiu politiku, sužlugdžiusiu sunkiai iškovotas kairiųjų pozicijas Kaune.
G.Labanauskas (d.) tvirtino, jog A.Butkevičius pasidavė korumpuotų sluoksnių įtakai.
G.Labanauskas (d.) tvirtino, jog A.Butkevičius pasidavė korumpuotų sluoksnių įtakai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

G.Labanauską LSDP prezidiumas iš partijos nusprendė pašalinti spalio 27 d., tą pačią dieną, kai Kauno meru buvo išrinktas Andrius Kupčinskas. Kaune įtakingo LSDP politiko konfliktas su partijos vadais susilpnino gausiausią po konservatorių, 6 narius turėjusią socdemų frakciją Kauno savivaldybėje.

Stalino šmėkla

Kaunietis socialdemokratas piktinosi, kad jis buvo pašalintas iš partijos pažeidžiant įstatus, jam nedalyvaujant, ir pažadėjo kreiptis į teismą.

G.Labanauskas tikino, kad A.Butkevičius pagal stalinines „trojkų“ tradicijas nukreipė represijas prieš jį ir Kauno miesto tarybos narį Artūrą Orlauską, o „auksinio tualeto“ byloje teisiamas buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius jokių nuobaudų nesulaukė.

G.Labanauskas A.Butkevičiui prikišo ir veidmainystę: spalio 20 d. įvykusios interpeliacijos Kauno merui Rimantui Mikaičui išvakarėse A.Butkevičius ragino savo partiečius negriauti koalicijos. Tačiau Kauno socialdemokratų dauguma nusprendė kitaip: dalyvauti naujoje valdančiojoje koalicijoje. G.Labanauskas ir A.Orlauskas palaikė partijos vado valią, negriauti R.Mikaičio koalicijos.

Vis tik griežtą bausmę gavo tiedu Kauno socialdemokratai, o A.Kupčinską aktyviai parėmęs vicemeras Kęstutis Kriščiūnas ir jo bendraminčiai priekaištų nesulaukė.

Tirpsta kairiųjų gretos

G.Labanauską parėmė Kauno miesto tarybos narė,  Antanina Medvedevienė. Nuo 1993 metų LSDP gretose buvusi A.Medvedevienė praėjusią savaitę sustabdė savo veiklą partijoje. Dar anksčiau tokį žingsnį žengė Kauno mesto tarybos narys Artūras Orlauskas, kurį taip pat ketinama pašalinti iš partijos.

LSDP pirmininkas A.Butkevičius tvirtino, jog jis iki šiol mano, kad R.Mikaičio koalicijos griauti nereikėjo, tačiau regionų skyriai turi teisę savarankiškai spręsti, kokias koalicijas sudarinėti vietose.

„G.Labanauską pašalinti iš partijos nusprendė valdyba, kadangi jis kategoriškai sustabdė savo veiklą. Pagal LSDP Statutą, tokį partijos narį pašalinti galima“ – tvirtino A.Butkevičius.

Rietenos partijos viduje išklibino sunkiai iškovotas kairiųjų pozicijas Kaune, kuris laikomas tradiciniu dešiniųjų bastionu.

Vicemeras K.Kriščiūnas neseniai paskelbė Kauno miesto tarybos jungtinės socialdemokratų frakcijos sąrašą, kuriame minimi 4 nariai. G.Labanausko, A.Orlausko ir A.Medvedevienės pavardžių ten nėra.

A.Butkevičius taip pat apgailestavo, kad artėjant Seimo rinkimams susilpnėjo kairiųjų pozicijos antrajame didžiausiame šalies mieste.

Vidaus vandens kelių direktorius G.Labanauskas buvo LSDP narys nuo 2002 metų. Šių metų savivaldybių rinkimų LSDP sąraše Kaune jis buvo įrašytas 5-uoju numeriu, bet reitingo būdu rinkėjai jam skyrė 1 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius