-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 26

Kauno savivaldybė nenori perimti muziejaus, bibliotekos ir zoologijos sodo

Kauno miesto valdžia siūlys, kad šiuo metu apskričiai priklausantys pedagoginis muziejus, viešoji biblioteka ir zoologijos sodas turėtų nacionalinį statusą, o steigėjo funkcijos būtų perduotos ministerijoms.
Kauno zoologijos sode jauniklių susilaukė ir povai.
Kauno zoologijos sode jauniklių susilaukė ir povai. / Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejaus nuotr.

Peržiūrėjusi Vyriausybės atsiųstą apskričių įstaigų, kurias 2010 metais numatoma perduoti savivaldybėms, sąrašą, Kauno miesto kolegija trečiadienį suabejojo, ar sugebės tinkamai pasirūpinti Kauno apskrities viešąja biblioteka, Kauno apskrities pedagoginiu muziejumi ir Lietuvos zoologijos sodu.

Savivaldybės pranešime teigiama, kad bibliotekos reikmėms per metus reikėtų išleisti apie 5 mln. litų.

„Perdavus Kauno apskrities viešąją biblioteką Kauno miesto savivaldybei, iškyla grėsmė sunaikinti integruotą sistemą, kuri yra sukurta per 60 veiklos metų. Siekiant toliau išlaikyti bibliotekai priskirtas regioninės veiklos funkcijas ir teikti tinkamas paslaugas, būtinas valstybinis požiūris ir valstybinis finansavimas“, - teigiama pranešime.

Lietuvos zoologijos sodo išlaikymas per metus atsieina apie 4 mln. litų.

1938 metais įkurtas zoologijos sodo statusas užima 15, 9 hektaro, čia dirba 127 darbuotojai. „Šiai įstaigai turėtų būti sudaromos išskirtinės sąlygos integruotis į europinio lygio zoologijos ir pramogų parką. Tikslinga būtų, kad Lietuvos zoologijos sodo steigėjo funkcijos sugrįžtų Aplinkos ministerijai“, - mano Kauno vadovai.

Anot jų, respublikinis statusas turėtų būti grąžintas ir vienam seniausių muziejų Lietuvoje - Pedagoginiam muziejui.

„Šiandien kalbame tik apie kultūrines įstaigas, tačiau apskritims priklauso daug įstaigų, kurias siūloma perimti savivaldybei. Kaunui būtų didelė garbė turėti muziejus, bibliotekas, tačiau visiškai neaišku, iš kur bus skiriamos lėšos joms išlaikyti. Kauno miesto savivaldybė, kaip ir kitos, viena tikrai nebus pajėgi finansuoti naujas globotines iš savo biudžeto“, - tvirtino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius