Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 26

Kauno valdininkai rado būdą pasididinti atlyginimą

Kauno savivaldybės tarnautojų darbų vertinimą atlikusi komisija nusprendė, kad pusė jų dirba labai gerai. Už tai jiems priklauso didesnės algos.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Šiais metais sumažėjo valstybės tarnautojų bazinis atlyginimo dydis, tačiau algos sumažės toli gražu ne visiems, praneša „Kauno diena“.

„Metų pabaigoje visus tarnautojus jų tiesioginiai viršininkai vertina nepatenkinamai, patenkinamai, gerai arba labai gerai. Patenkinamai ir gerai įvertintų tarnautojų vertinimai tiesiog įsegami į bylą, o įvertinti nepatenkinamai ir labai gerai dar kartą vertinami mūsų komisijoje. Labai gerai įvertinti gali būti perkelti į aukštesnę tarnautojų kvalifikacinę klasę arba gali pakilti jų kategorija“, – aiškino komisijos pirmininkas, savivaldybės Bendrųjų reikalų departamento direktorius Valentinas Markevičius.

Po komisijos svarstymų 236 iš 471 savivaldybės tarnautojo nuo šiol galės pasigirti aukštesne valstybės tarnautojų kvalifikacine klase, kategorija ar abiem įvertinimais vienu metu.

Komisija nusprendė, kad savivaldybėje nepatenkinamai dirba vos vienas žmogus – Statybos leidimų ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Antanas Tarnauskas. Pasiūlyta pažeminti jo pareigas.

Valstybės tarnautojų veiklos vertinimo komisija kol kas dar neapdorojo visų vertinimų, bet, V.Markevičiaus teigimu, daugiausia labai gerai dirbančių tarnautojų kategorijos pakeltos iš devintos į dešimtą.

Šiais metais sumažėjus baziniam atlyginimui nuo 490 iki 475 litų, devintos kategorijos tarnautojų pareiginė alga turėjo sumažėti 69 litais, bet pakilus į dešimtą kategoriją ji 26 litais padidės. Dar daugiau uždirbs tie, kurie peržengė į aukštesnę tarnautojų kvalifikacinę klasę.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas nemano, kad net ir sunkmečiu, kai visiems siūloma susiveržti diržus, reikėtų pristabdyti tarnautojų tobulėjimą. „Jeigu žmonių neskatinsi, jie išbėgios", – įrodinėjo jis.

V.Gudėno teigimu, labiausiai paskatinti mažiausiai uždirbantys darbuotojai, tačiau įvertinimo sulaukė ir svarbias pareigas einantys valdininkai.

Dėl labai gero įvertinimo algos padidės ne tik pačiam V.Markevičiui, Švietimo ir kultūros departamento direktoriui Edmundui Balasevičiui, bet ir Miesto plėtros departamento direktoriui Remigijui Skilandžiui, kuris dėl kai kurių svarbių su jo darbo sritimi susijusių klausimų siūlo kreiptis į savo pavaduotoją Saulių Lukošių.

Kiek šiais metais reikės sukrapštyti pinigų Kauno savivaldybės tarnautojų algoms, kol kas nežinoma. „Keitėsi bazinis atlyginimas, ką tik pasibaigė vertinimai. Reikia atlikti daug skaičiavimų. Net nežinau, koks bus ir mano atlyginimas. Paaiškės prieš pat algų mokėjimą“, – svarstė Personalo skyriaus vedėja Genė Stanienė.

Savivaldybės vadovai teisinasi, kad nepaisant padidėsiančių algų pusei tarnautojų šiais metais bendras užmokesčio katilas bus mažesnis nei pernai.

Algos sumažės likusiai daliai tarnautojų, iki vasaros bus atsisakyta 40 etatų, akyliau bus stebimi įvairių priedų bei priemokų mokėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius