-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 06

Kauno valdžia ketina aiškintis, ar valdininkai neklastojo komandiruotės dokumentų

Kauno valdžia ketina aiškintis, ar du Kauno savivaldybės administracijos valdininkai nesuklastojo oficialaus tarptautinio renginio programos, taip pratęsdami komandiruotę Italijoje.
Tarybos posėdis
Tarybos posėdis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šios konkrečios komandiruotės atveju informacijos dar neturiu. Reikia ištirti, ar savivaldybės tarnautojai nepadarė tarnybinio pažeidimo, neklastojo oficialių dokumentų“, – dienraščiui „Kauno diena“ sakė Kauno savivaldybes administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Anot dienraščio, savivaldybės Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis ir jo pavaduotoja Sonata Senkienė prašyme skirti komandiruotę nurodė, kad seminaras vyks nuo rugsėjo 21-osios iki 23-osios, tad išvykti į Italiją jie turintys 20 dieną ir grįžti 24 dieną. Išlaidų sąmatoje tarnautojai prašė skirti dienpinigius už keturias su puse dienos.

Tuo metu internetinėje projekto CHAMP, kuriame dalyvauja ir Kaunas, svetainėje buvo skelbiama, kad seminaras vyko ne tris dienas, o tik vieną – rugsėjo 23-ąją. Dieną prieš tai seminaro dalyviai buvo kviečiami į Bolcane rengiamą dviračių šventę.

„Į komandiruotes savivaldybės tarnautojai neturi važiuoti keliomis dienomis anksčiau, o išvakarėse arba netgi tą pačią dieną, jei yra galimybė“, – nurodė D.Ratkelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius