Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 20

Kauno valdžia prašo Charkovo mero išlaikyti šaltą protą ir saugoti šalies vientisumą

Kauno miesto taryba ketvirtadienį priėmė dokumentą, kuriuo kreipėsi į partnerystės ryšiais su Kaunu susieto Ukrainos Charkovo miesto merą Henadijų Kernesą.
Tarybos posėdis
Aušrys Kriščiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kreipimąsi posėdyje perskaitė Kauno miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas.

„Lietuva ir Ukraina nepaprastai artimos valstybės, ypač glaudūs ryšiai buvo gediminaičių dinastijos laikais. Kaunas ir Charkovas yra daug metų miestai partneriai, per tuos metus įgyvendinta daugybė projektų, per įvairiapusius mainus mes dar daugiau vieni iš kitų pasimokėme. Todėl kauniečiai su su dideliu susirūpinimu seka paskutinių mėnesių įvykius Ukrainoje ir jūsų mieste. Kauniečių, kaip ir daugumos Lietuvos gyventojų, mintys išreikštos Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pareiškime dėl Ukrainos.

Gerbiamas miesto mere Henadijau Kernesai, linkime politikams išlaikyti šaltą protą, pakviesti tą padaryti miestiečius, būti patriotais ir stengtis, kad būtų išsaugota Ukrainos vienybė ir teritorinis vientisumas.

Gerbiamas miesto mere Henadijau Kernesai, linkime politikams išlaikyti šaltą protą, pakviesti tą padaryti miestiečius, būti patriotais ir stengtis, kad būtų išsaugota Ukrainos vienybė ir teritorinis vientisumas. Kaip ir teigėte savo kreipimesi į savo miestiečius, Ukrainą dabar yra lūžio pozicijoje ir šalies vientisumo išsaugojimas dabar yra gyvybiškai svarbus. Linkime jums ir miestiečiams rasti visiems geriausius sprendimus šiame išbandymų laikotarpyje. Šviesaus rytojaus miestui partneriui Charkovui ir Ukrainoje bendruose Europos namuose, Europos sąjungoje“, – skelbiama dokumente.

Už kreipimąsi Kauno miesto tarybos nariai balsavo vienbalsiai.

Charkovas yra antras pagal dydį Ukrainos miestas. Po to, kai Rusijos armija įžengė į Krymą, kovą prorusiškai nusiteikę gyventojai Charkove provokavo neramumus.

Ketinimų protokolas tarp Kauno ir Charkovo buvo pasirašytas 2001 m. Pagal šį protokolą numatyta bendradarbiauti ekonomikos, kultūros, mokslo, švietimo, sveikatos apsaugos ir kultūros srityse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius