-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 27

Kauno valdžios tvirtovės opozicija nesudrebino – konservatorius ir du socialdemokratai išsaugojo postus

Kauno tarybos valdančioji koalicija, pasinaudodama balsų dauguma, atmetė opozicijos siūlymą svarstyti Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus konservatoriaus Dainiaus Ratkelio atleidimą, Taip pat atmestas balsavimas dėl vicemerų socialdemokratų Vasilijaus Popovo ir Stepono Vaičikausko atleidimo.
Dainius Ratkelis
Dainius Ratkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Opozicija

„Labai gaila, kad chaosas savivaldybės valdomosiose įmonėse tęsis ir toliau“, – apgailestavo po nepalankaus opozicijai balsavimo „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Meras Andrius Kupčinskas atrėžė, kad dėl kyšininkavimo skandalo įmonėje „Kauno vandenys“ šiuo metu vyksta teisėsaugos tyrimas ir nėra reikalo nušalinti administracijos vadovo. „Opozicija tik kaišioja pagalius ratus“, – sakė jis.

Meras Andrius Kupčinskas atrėžė, kad dėl kyšininkavimo skandalo įmonėje „Kauno vandenys“ šiuo metu vyksta teisėsaugos tyrimas ir nėra reikalo nušalinti administracijos vadovo.

Opozicijoje esančios Liberalų sąjūdžio ir „Vieningo Kauno“ frakcijos dieną prieš Kauno tarybos posėdį išplatino pranešimą, kuriame kaltino D.Ratkelį dėl skandalų savivaldybės įmonėse ir augančių išlaidų savivaldybės administracijos išlaikymui.

D.Ratkelį į direktoriaus postą delegavo konservatoriai.

Kauno taryba ketvirtadienį dar balsavo dėl vicemerų, socialdemokratų V.Popovo ir S.Vaičikausko nušalinimo.

Balsuojant dėl V.Popovo iš pradžių dauguma tarybos narių pritarė svarstyti jo atleidimo klausimą, tačiau konservatorių frakcija paprašė pertraukos, po kurios būtų balsuojama iš naujo. Po jos balsavimo rezultatai buvo palankūs V.Popovui.

V.Popovas buvo pasirašęs po „Vieningo Kauno“ inicijuotu siūlymu atleisti iš pareigų D.Ratkelį. Tačiau ketvirtadienį Kauno meras A.Kupčinskas pranešė, kad V.Popovas raštu atsiėmė savo parašą.

„Vienas valdančiųjų atstovas per naktį pakeičia savo sprendimą. Visko būna, naktis ilga. Bet kiti koalicijos partneriai  nuomonę sugeba pakeisti per 5 minutes ir ką tik balsavę už, dabar jau turi kitą nuomonę“, – stebėjosi po balsavimo P.Mačiulis. Jis taip kaltino merą vengiant atsakomybės už tai, kas vyksta savivaldybės įmonėse.

Opozicijos teigimu, miesto vadovai nesiėmė ryžtingų veiksmų po kyšininkavimo skandalų susijusių su savivaldybės įstaiga „Automobilių stovėjimo aikštelės“ ir įmone „Kauno komunalinis ir butų ūkis“, kilus įtarimams, kad gali būti neskaidrūs viešieji pirkimai savivaldybės įmonėse „Kauno gatvių apšvietimas“ ir „Kauno vandenys“ .

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius