-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 25

Kauno vandentvarkos infrastruktūrai gerinti – 33 mln. litų

Kauno Aleksoto, Šančių ir Vilijampolės gyvenamųjų rajonų bei Paštuvos gatvės laukia dideli pokyčiai ir darbų metas. Bendrovė „Kauno vandenys“, inicijavusi projektą „Vandentiekio ir nuotėkų tinklų plėtra Kaune„, pasirašė penkias rangos sutartis, kurių įgyvendinimo metu bus siekiama minėtuose rajonuose išplėsti vandentvarkos infrastruktūrą ir pagerinti kauniečių gyvenimo sąlygas.
Vandentiekio vamzdžiai
Vandentiekio vamzdžiai / Karolio Kavolėlio/BFL nuotr.

„Kauno vandenys“ skelbia, kad projekto įgyvendinimo metu minėtuose gyvenamuosiuose rajonuose ketinama nutiesti apie 58 km naujų vandentiekio tinklų (įskaitant vandentiekio įvadus iki gyventojų sklypo ribos), prie kurių galės prisijungti daugiau kaip 5 tūkst. gyventojų, bei nutiesti apie 67 km naujų nuotėkų tinklų (įskaitant nuotėkų išvadus iki gyventojų sklypo ribos), prie kurių bus sudarytos galimybės prisijungti daugiau kaip 3 tūkst. kauniečių.

Preliminarus projekto „Vandentiekio ir nuotėkų tinklų plėtra Kaune“ biudžetas yra 33 mln. litų. Daugiau nei 28 mln. Lt šios sumos skiriami iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo (85 proc.), apie 3 mln. skiriami iš Lietuvos valstybės biudžeto (10 proc.) ir virš 1 mln. litų įsipareigoja skirti projektą įgyvendinanti bendrovė „Kauno vandenys„ (5 proc.). Šis projektas yra vienas didžiausių „Kauno vandenų“ ruošiamų įgyvendinti projektų per pastaruosius metus. Projekto įgyvendinimo trukmė 2009 – 2014 m.

Įgyvendintas projektas minėtų rajonų gyventojams suteiks galimybę vartoti švarų, kokybišką bei sveiką vandenį, taip pat užtikrins aplinkosauginius reikalavimus atitinkantį nuotėkų tvarkymą.

Projektas įgyvendinamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos „Aplinka ir darnus vystymas„ priemonę „Vandens tiekimo ir nuotėkų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra“.

2012 m. spalio 5 d. projekto užsakovas bendrovė "Kauno vandenys" ir rangovas bendrovė KRS pasirašė „Vandentiekio ir nuotėkų tinklų plėtra Šančių gyvenamajame rajone“ rangos sutartį, pagal kurią numatoma nutiesti apie 8 km naujų vandentiekio tinklų (įskaitant vandentiekio įvadus iki gyventojų sklypo ribos) ir daugiau kaip 9 km naujų nuotėkų tinklų (įskaitant nuotėkų išvadus iki gyventojų sklypo ribos).

2012 m. spalio 23 d. pasirašyta dar viena rangos sutartis tarp įmonės ir KRS – „Vandentiekio ir nuotėkų tinklų plėtra Aleksoto gyvenamajame rajone, Kaune„, pagal kurią numatoma nutiesti daugiau kaip 15 km naujų vandentiekio tinklų (įskaitant vandentiekio įvadus iki gyventojų sklypo ribos) ir daugiau kaip 17 km naujų nuotėkų tinklų (įskaitant nuotėkų išvadus iki gyventojų sklypo ribos).

Esamos situacijos pagerinimui Vilijampolėje, 2012 m. spalio 23 d. įmonė UAB „Kauno vandenys“ ir jungtinės veiklos rangovai UAB „Inžineriniai tinklai„, AB „Kauno tiltai“, UAB „Požeminės linijos„ pasirašė „Vandentiekio ir nuotėkų tinklų plėtra Vilijampolės gyvenamajame rajone, Kaune“ rangos sutartį, pagal kurią Vilijampolėje numatoma nutiesti daugiau kaip 14 km naujų vandentiekio tinklų (įskaitant vandentiekio įvadus iki gyventojų sklypo ribos) ir daugiau kaip 19 km naujų nuotėkų tinklų (įskaitant nuotėkų išvadus iki gyventojų sklypo ribos).

Pagal 2012 m. spalio 23 d. pasirašytą rangos sutartį „nuotėkų tinklai su požemine buitinių nuotėkų siurbline Paštuvos gatvėje, Kaune„ Paštuvos gatvėje bus pastatyta buitinių nuotėkų siurblinė su spaudimine linija. Taip pat rangos sutarties įgyvendinimo metu numatyta nutiesti apie 0,2 km naujų nuotėkų tinklų. Darbus šiame objekte vykdys jungtinės veiklos rangovai UAB „Inžineriniai tinklai“, AB „Kauno tiltai„, UAB „Požeminės linijos“.

Sutaupius lėšų nuo projekte numatytų darbų, UAB „Kauno vandenys„ kreipėsi į Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūrą su paraiška, skirti finansavimą (apie 6 mln. Lt.) inžinerinių tinklų įrengimui papildomuose gyvenamuosiuose rajonuose (Vaišvydavos, Zuikinės, Abromiškės, Vijūkų, Romainių ir Aleksoto).

Kol sprendžiamas klausimas dėl sutaupyto finansavimo skyrimo, 2012 m. spalio 12 d. buvo pasirašyta dar viena rangos sutartis „Vandens tiekimo ir nuotėkų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kaune, 2 dalis“ tarp projekto užsakovo UAB „Kauno vandenys„ ir rangovo UAB „KRS“, kurie pagal šią sutartį įsipareigojo nutiesti apie 5 km naujų vandentiekio tinklų (įskaitant vandentiekio įvadus iki gyventojų sklypo ribos) ir daugiau kaip 14 km naujų nuotėkų tinklų (įskaitant nuotėkų išvadus iki gyventojų sklypo ribos). Ši sutartis įsigalios tik gavus finansavimą, kurį tikimasi gauti artimiausiu metu.

Projekto techninę priežiūrą vykdo jungtinės veiklos paslaugų teikėjai UAB „Evikta„ ir UAB „Nacionalinių projektų rengimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius