Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 24

Kauno vicemerui gresia interpeliacija

Kauno miesto tarybos nariai, pasipiktinę vicemero Stanislovo Buškevičiaus elgesiu, žada jį skųsti etikos sargams ir inicijuoti interpeliaciją.
Stanislovas Buškevičius
Stanislovas Buškevičius / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kauno vicemeras jaunalietuvių lyderis S.Buškevičius per pastarąjį miesto tarybos posėdį ragino kolegas neleisti buvusio kino teatro "Daina" pastate įrengti lošimo namų. Jis pareiškė, kad už kazino steigimą balsuosiančius politikus apskųsiąs teismui. S.Buškevičiaus grasinimas tarybos narių nepaveikė, tačiau dalis jų pasipiktino netinkamu vicemero elgesio.

"Tai - šantažas. Tarybos nariai turi balsuoti taip, kaip mano esant teisinga", - pažymėjo "darbietis" Pranas Paškevičius. Jau per tarybos posėdžio pertrauką pradėti rinkti parašai, kad būtų inicijuotas miesto politikams grasinusio vicemero nuvertimas.

Be to, P.Paškevičiaus nuomone, S.Buškevičiaus veikla daugeliui opozicijos atstovų kelia įtarimų. "Dauguma jo pasiūlytų sprendimų miestui kainuoja didžiulius pinigus. Nagrinėsime, ką tai gali reikšti", - aiškino P.Paškevičius.

Vicemeras S.Buškevičius tvirtino, kad lošimo namų atsiradimas kino teatro "Daina" patalpose yra nelogiškas, nes šalia pastato, kuris įtrauktas į Kultūros vertybių registrą, yra dvi gimnazijos, pradinė mokykla, Prisikėlimo bažnyčia.

Tokią nuomonę išsakė ir 80 Kaune dirbančių kultūros veikėjų, pasirašiusių atitinkamą peticiją. Anot jų, iki praėjusių metų rudens "Dainos" pastatas, nors jame nevyko jokia veikla, bent buvo apsaugotas nuo vandalų. "Šiuo metu jau daugiau nei mėnesį vietoj buvusios durų faneros žiojėja skylės. Bet kas panorėjęs gali užeiti ir niokoti pastatą, kuriame, pasak paveldosaugininkų, likusios vertingos teraco grindys, lubų apvadai, vestibiulis ir, kaip spėjama, dar nuo tarpukario išlikusios kėdės. Pastatas yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą, tačiau dabartiniai savininkai jo apsaugojimu nesirūpina. Susidaro įspūdis, kad tai daryti leidžiama specialiai", - rašoma visuomenininkų laiške, kuris Kauno miesto savivaldybės administracijoje bus svarstomas ateinantį pirmadienį. S.Buškevičius jau antrasis vicemeras per šią tarybos kadenciją, kurį bus bandoma nuversti. Praėjusį pavasarį opozicijai užkliuvo savivaldybės administracijoje savo valdomos įmonės vairuotoją įdarbinęs ir į krepšinio rungtynes tarnybiniu automobiliu važinėjęs Kauno vicemeras Steponas Vaičikauskas. Kad vicemeras netektų pareigų, balsuoti "už" turi ne mažiau kaip 21 tarybos narys iš 41. S.Buškevičiaus oponentai tikina jau surinkę daugiau kaip pusę parašų, reikalingų interpeliacijai inicijuoti.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius