Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 06

Kazimiero mugėje Kaune – šakočio kepimo ir šokolado gamybos pamokos

Kas laukia kovo 8-10 dienomis Kaune vyksiančios Kazimiero mugės lankytojų? Atsakymus į šį klausimą buvo galima išgirsti šį trečiadienį Žemės ūkio rūmuose Kaune vykusios spaudos konferencijos metu.
Konferencijos dalyviai
Kazimiero mugės organizatoriai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kazimiero mugė tapo neatsiejama Kauno dalimi. Jos laukia ir prekybininkai, ir lankytojai. Praėjusiais metais mugėje dalyvavo 1,2 tūkst. tautodailininkų, amatininkų ir ūkininkų. Mugėje apsilankė apie 100 tūkst. žmonių.

Kauno mugė skiriasi nuo Vilniaus. Sostinėje – verbų mugė, o Kaune yra galimybė pasireikšti įvairių sričių amatininkams. Vilniuje daugiau užsieniečių, bet ir Kaune jų netrūksta, kasmet vis daugėja.

Į šių metų Kazimiero mugę atvyks žymūs aludariai iš Pakruojo ir Pasvalio, žvejai iš Latvijos, kiti prekybininkai iš Lenkijos, Estijos, Danijos.

„Kai rengėme pirmąją mugę, tikrai buvo nerimo, tačiau nutarėm, kad Kazimieras yra visos Lietuvos globėjas, ir neapsirikome. Kauno mugėje viskas pigiau, todėl ji naudingesnė lankytojams. Kaunas turi daug miestų partnerių, kviečiame ir ateityje kviesime juos dalyvauti mugėje. Tegul atvyksta paragauti mūsų medaus, riestainių, alaus. Su Vilniumi dėl užsieniečių nelenktyniaujame, bet partnerius pasikviesime“, – kalbėjo mugės globėjas Seimo narys Kazys Starkevičius.

„Po šiuo stogu įsikūrė apie 50 organizacijų. Visi susiburiam ir surengiam šventę. Šiais metais mugė nusitęs nuo Soboro iki Rotušės aikštės. Atskiros erdvės bus skirtos paveldui, tautodailei, ūkininkams. Vietos moksleiviams ir neįgaliesiems bus skiriamos nemokamai. Bus pastatytos dvi scenos: viena prie Soboro, o kita prie Kauno valstybinio muzikinio teatro. Vasario 11 dieną pradėsime registruoti prekybininkus. Jokių išankstinių eilių nebus. Registruos 8 žmonės, todėl eilių išvengsime“, – vylėsi Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos vadovas Vidas Juodsnukis.

Mugės organizatoriai merui Andriui Kupčinskui įteikė duonos kepalą su lietuvišku rankšluosčiu, o meras jiems – Burmistro alaus.

„Girstučio“ kultūros rūmų vadybininkė Gintarė Aleksandravičienė sakė, kad mugėje nestigs ne tik įvairių prekių, bet ir muzikos, šokių, dainų. Dalyvaus profesionalus ansamblis „Ainiai“, daugybė žymių folkloro ansamblių, atvyks Daumantų muzikantai, Šeduvos bernai, dainuos Edmundas Kučinskas, gros gerai žinomos kaimo kapelos „Lipk ant sienų“, „Girnapusė“ ir kitos.

„Šioje Kazimiero mugėje bus ir naujovių. Tautodailininkai išdrožė Kazimierą. Dabar kauniečiai į jį pasižiūrės, o paskui gal surasim jam nuolatinę vietą mieste. Vyks klumpių lenktynės, bus galima išmokti kepti šakočius, gaminti šokoladą. Kauniečiai gali būti ramūs – viskas suderinta su Maisto kontrolės tarnyba, budės policija“, – kalbėjo Šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas V.Juodsnukis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius