-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Mitinguotojai neleidžia Kedžio tėvams išvežti mergaitės pasimatyti su motina (atnaujinta 11.15 val., nuotraukos)

Nuo Kedžių ir Venckų namų vis dar nesitraukiantys žmonės pirmadienio rytą Drąsiaus Kedžio tėvams vėl neleido mergaitės nuvežti į pasimatymą su jos motina Laimute Stankūnaite.
Prie Kedžių namų
Prie Venckų ir Kedžių namų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį apie 8.30 val. Drąsiaus Kedžio tėvams, ketinusiems į pasimatymą vežti savo anūkę, kelią pastojo maždaug 50 šeimos rėmėjais save vadinančių žmonių. Kedžiams išlipus lauk ir priėjus prie tvoros, minia su jais net nesileido į kalbas.

Žmonių teigimu, į pasimatymus su motina, kurių per savaitę turi būti du, mergaitė važiuoti nenori, tad jos norai yra aukščiau už viską. Mergaitę globojanti D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė pastaruoju metu vis dar ligoninėje.

Po tokio minios akibrokšto prie Kedžių namų atvyko Garliavos policijos atstovai. Pareigūnų užuotis buvo, esant būtinybei, užtikrinti laisvą mergaitės išvežimą pas motiną. Jie buvo užėję į namus ir kalbėjosi su D.Kedžio artimaisiais.

Vienas iš Kedžių tvirtovės gynėjų Vitalijus Keršis 15min.lt pasakojo, kad policininkas su D.Kedžio dukrele namuose šįryt sužaidė šachmatų partiją. Žaidimo įkarštyje pareigūnas vaiko pasiteiravo, ar ji nori važiuoti pas mamą. „Ne, nenoriu“, – esą atsakė mergaitė.

„Kas bus dabar, turės nuspręsti Vaiko teisių apsaugos tarnyba“, – išėję iš namo tepasakė policijos pareigūnai.

Papildyta 10.01 val. Maždaug 9.45 val. į Kedžių namus atvyko dvi Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos, pastaruoju metu jos bendrauja su D.Kedžio dukra.

Papildyta 11.15 val. Dvi Kauno miesto bei Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybų specialistės su mergaite bendravo apie valandą ir konstatavo, kad ji jaučiasi neprastai. Nors D.Kedžio artimieji specialisčių prašė pasimatymus laikinai atšaukti,  miesto bei rajono savivaldybių darbuotojos mergaitės globėjus perspėjo, jog dukart per savaitę numatyti mergaitės pasimatymai su motina turi vykti.

Tuomet D.Kedžio artimieji pasiūlė išeitį – pasimatymai esą gali vykti Kedžių namuose. Klonio gatvėje besibūriuojančios minios lyderiai taip pat tikino praleisiantys su dukra pasimatyti atvykstančią L.Stankūnaitę.

15min.lt primena, kad praėjusią savaitę Panevėžio apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdė skubų Kėdainių rajono apylinkės teisėjo Broniaus Varsackio nutarties, pagal kurią D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra turi būti grąžinta motinai, vykdymą. Teismo atstovų teigimu, mergaitė kuriam laikui liks pas dabartinius globėjus, o su mama tik matysis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius