Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 17

Kedžių tvirtovės gynėjai organizuoja ir Seimo blokadą (atnaujinta 14.05 val.)

Judėjimo „Drąsiaus kelias“ aktyvistai nori radikaliomis priemonėmis spręsti susidariusią situaciją: teigiama, kad žmonės bus kviečiami gyva grandine apjuosti parlamento rūmus ir neišleisti politikų, kol Seimas „pradės dirbti“.
Fontanas prie Seimo
Fontanas prie Seimo / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Prezidentūros ir Generalinės prokuratūros pagalbos kol kas nesulaukiantys Drąsiaus Kedžio dukrytės gynėjai rezga naujus planus, kaip pasiekti savo tikslus.

Naujausias sumanymas – organizuoti Seimo blokadą ir tokiu būdu siekti, kad būtų atšauktas gynėjų netenkinantis teismo sprendimas dėl mergaitės grąžinimo jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

„Be jokių langų daužymo, be nieko, bet paprasčiausiai gyva grandine apjuosti Seimą, kad Seimas padarytų tvarką vieną kartą gyvenime. Jau renkami žmonės, kad jie eitų prie Seimo. Jei daugiau susirinktų, gal pavyktų bent simboline grandine jį apjuosti. Ir laikyti apjuostą, kol bus priimtas sprendimas, – rengiamus planus 15min.lt atskleidė judėjimo „Drąsiaus kelias“ aktyvistas Vitalijus Keršis ir pridūrė: – Ilgalaikė akcija „Pasivaikščiojimas aplink Seimą, kad būtų kuo greičiau priimtas sprendimas. Mums reikia 7 valandų, o ne 7 dienų!“

Jo teigimu, teismo sprendimas dėl D.Kedžio dukters perdavimo motinai akivaizdžiai kenkia vaikui, jo sveikatai, todėl yra niekinis ir nedelsiant turi būti atšauktas. Iš apjuosto Seimo tikimasi ir to, kad politikai pasirūpins operatyviu bei sąžiningu vadinamosios pedofilos bylos tyrimu, taip pat užtikrins, jog bus išaiškintos D.Kedžio žūties aplinkybės.

Teigiama, kad Kedžių šeimos namas bus saugomas tiek, kiek reikės, o Vilniuje Seimo blokadą taip pat norima rengti, kol bus apčiuopiamų sprendimų, „kol jie pradės normaliai dirbti“.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, D.Kedžio dukters gynėjai šaukiasi prezidentės Dalios Grybauskaitės, o grupė Seimo narių pateikė specialų kreipimąsi į šalies vadovę. Teigiama, jog jei į šį raštą su parlamentarų parašais D.Grybauskaitė nereaguos, tada ir bus pradėta parlamento rūmų apgultis.  

Savo ruožtu teisingumo ministras Remigijus Šimašius viešai pareiškė, kad nepriimtina tokia situacija, kai Lietuvoje nevykdomi teismo sprendimai. Tuo tarpu Generalinės prokuroratūros atstovai irgi ragina spręsti ginčą teisiniu būdu, o įsikišti žada nebent tuo atveju, jei prasidėtų riaušės ar kitokie masiniai neramumai.

Papildyta 14.05 val. Pirmadienio popietę judėjimo „Drąsiaus kelias“ aktyvistai jau pradėjo platinti trumpąsias žinutes su kvietimu prisidėti prie Seimo blokados.

„Skelbiama ilgalaikė akcija Vilniuje, prie Seimo. Kad seimūnai imtųsi griežtų priemonių ir kad kuo greičiau būtų atšauktas teismo sprendimas. Su savimi turėti geltoną liemenę ir maisto“, – nurodoma platinamame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius