-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 21 /12:21

Keisčiausi Seimo narių pirkiniai: kam keliavo mokesčių mokėtojų pinigai?

Visuomenininkas ir „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas, tęsiantis akciją „Skaidrinam“ paviešino keisčiausius Seimo narius pirkinius.
Dainius Kepenis, Petras Gražulis, Valdemaras Valkiūnas ir Mindaugas Puidokas
Dainius Kepenis, Petras Gražulis, Valdemaras Valkiūnas ir Mindaugas Puidokas / 15min montažas

„Skaidrinam“ tęsia Seimo narių išlaidų analizę ir skelbia pačius keisčiausius parlamentarų pirkinius.

Dainius Kepenis

Anot A.Tapino, keistų pirkinių sektoriuje nepralenkiamas yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Seime Dainius Kepenis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dainius Kepenis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dainius Kepenis

D.Kepenio pirkinių sąrašas platus. Jis ypač mėgsta prenumeruoti įvairiausias sveikatingumo programas. Per šią kadenciją buvo pirkta ir kas mėnesį apmokėta:

Programa „Keto riebalų mažinimo greitintuvas“ – premium paketas; Holistinio sveikatinimosi programa; Sveikatos stiprinimo programa; Imuniteto stiprinimo programa; Širdies ritmo stebėjimo programa; Metinė bėgimo ir mobilios stebėsenos programa; Mokomoji svorio reguliavimo programa; Mokomoji sveiko maisto gamybos programa; Poveikis sveikatai. Auksinis prenumeratos planas; Imuniteto stiprinimo programa (pats D.Kepenis prirašo prie sąskaitos, kad nupirkta su žymia nuolaida). D.Kepenis kadencijos metu pirko daug programų, apmokėtų rubliais iš rusiškų interneto puslapių: Sergei Šot „6 fazių meditacija“ ir „Kvantinis šuolis“; „8 biodinaminiai pratimai pilnam persikrovimui“; Vladimir Jakovlev online seminaras „Kaip išeiti iš aklavietės ir grąžinti džiaugsmą į savo gyvenimą“; Kursai „Chochu govorit krasivo“ („Noriu gražiai kalbėti“); Sistema Doktora Nakamury „Zdorovoje i gibkoje telo na vsiu žizn“ (Daktaro Nakamuros sistema „Sveikas ir lankstus kūnas visą gyvenimą“; Seansas „Putešestvije v bolnoj organ“ („Kelionė į skaudantį organą“); „Vselenaja na tvojei storone“ („Visata tavo pusėje“); Znamenitaja kitajskaja gimnastika“ („Žymioji kinų gimnastika“)

D.Kepenis prenumeruoja ne tik rusiškas sveikatinimo programas. Trejus kadencijos metus jis tvarkingai kompensavosi mėnesinį mokestį už „Netflix“. Taip pat kurį laiką „Patreon“ už parlamentines lėšas rėmė ir „Laisvės TV“ (1 doleris) ir „OpTV“ (6 doleriai). Dar vėliau pridėjo ir „Viaplay“ prenumeratą.

Seimo narys dar įsigijo internetinės seminarų programos mega rinkinį už 299 eurus. Pasak A.Tapino, tai yra labai prieštaringai vertinamo „sėkmės mokytojo“ Algirdo Karaliaus video kursai – „Kaip tapti turtingu“, „Lengvi pinigai sunkiais laikais“, „Pardavimų sėkmės receptai“ ir panašiai.

D.Kepenis mėgo pirkti knygas. Įsigijo knygą „Suklastotos pandemijos“. Kas mėnesį pirkdavo Vydūno knygą „Sveikata. Jaunumas. Grožė“. Iš viso už parlamentinei veiklai skirtus pinigus jis įsigijo 425 Vydūno knygas.

Dar D.Kepeniui prisireikė vienos brangiausių lietuviškų knygų – „Sėkmingiausios Lietuvos asmenybės pasaulyje“. Nebraskos oda įrišta knyga mokesčių mokėtojams kainavo 369 eurus.

Valdemaras Valkiūnas

Pasak A.Tapino, turtingiausias Seimo narys už parlamentines išlaidas yra pamėgęs finansuoti Giedrę Gorienę ir jos antivalstybinį „Youtube“ kanalą „Komentaras TV“ bei laikraštį „Karštas komentaras“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Valdemaras Valkiūnas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Valdemaras Valkiūnas

Seimo narys palaiko juos ne tik mokėdamas pinigus už informacijos sklaidą, bet ir samdydamas G.Gorienę rašyti jam užsakomuosius straipsnius Biržų krašto laikraščiuose. Taip pat V.Valkiūnas už parlamentines lėšas yra įsigijęs 400 „Karšto komentaro“ laikraščių. Tolesnis laikraščių likimas nežinomas.

Petras Gražulis

Dabar jau buvęs Seimo narys Petras Gražulis, pašalintas per apkaltą, irgi pasižymėjo įspūdingais pirkiniais. Per trejus metus vien tik žvakėms jis išleido 7900 eurų.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Petras Gražulis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Petras Gražulis

Kitas išlaidų srautas buvo dalyvavimas Kęstučio Pūko laidose. Už laidą po 300 eurų, o iš viso K.Pūkui iš mokesčių mokėtojų pinigų sumokėta 4800 eurų.

Ir dar P.Gražulis, prieš pasitraukdamas iš Seimo, apmokėjo kelias sąskaitas už straipsnių rašymą įmonei „Petys į petį“, o sąskaitas išrašė jo buvęs patarėjas ir bendražygis Dobilas Sinkevičius.

Mindaugas Puidokas

A.Tapino teigimu, Mindaugas Puidokas yra Seimo rekordininkas pagal viešinimo paslaugoms išleistų pinigų kiekį, o konkrečiai „sponsored“ Facebook postams. Per trejus metus už tai mokesčių mokėtojų pinigais sumokėta daugiau kaip 16 000 eurų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Puidokas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Puidokas

M.Puidokas už mokesčių mokėtojų pinigus labai intensyviai reklamavo Didįjį šeimų gynimo maršą, o taip pat 2021 metais riaušėmis ir bylomis pasibaigusį mitingą prie Seimo.

Reikėjo skirti pinigų pareklamuoti savo pasisakymus per G.Gorienės „Komentaras TV“ laidas bei Puidoko pradėtą masinį prekybos tinklų boikotą.

Dar mokesčių mokėtojai apmokėjo M.Puidoko mintis apie tenisininką Djokovičių, Kanados Laisvės konvojų, Jordaną Petersoną, galimybių pasą, pasidžiaugimą Orbano pergale, „skandalingą“ informaciją apie Pfizer vakcinas ir netgi atostogų Lietuvos pajūryje įspūdžius.

„Po šio galingo ketvertuko belieka tik šyptelti pamačius, kad laisvietė Morgana Danielė išleido 150 eurų grimo paslaugoms filmuojant savo Seimo narės veiklos ataskaitą, nusipirko 12 knygų „Kam reikalingi verkiantys vyrai?“, o į kalėjimą dovanų vežė knygas „Viskas yra sukrušta“, – rašo A.Tapinas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Morgana Danielė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Morgana Danielė

Visą tekstą skaitykite čia: „Keisčiausios Seimo narių užgaidos: kvantiniai šuoliai, antivalstybiniai leidiniai ir tūkstančiai žvakių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius