-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 01

Keista situacija: Vilčinskai kaltinami pagrobę savo vaikus, kurie iš jų paimti neteisėtai

Mindaugas ir Inga Vilčinskai kaltinami pagrobę savo pačių vaikus, kurie iš jų negalėjo būti paimti. Arba – buvo paimti neteisėtai. Tokią išvadą galima daryti stebint pastarųjų dienų įvykius. Kauno apygardos teismas panaikino pirmos instancijos teismo nuosprendį ir nutarė, kad Vilčinskams vaikai privalo būti grąžinti. Vaikai tėvams jau grąžinti. Toks sprendimas priimtas ne dėl to, kad tėvai tinkamai rūpinosi savo vaikais, tačiau dėl procedūrinio pažeidimo.
Vilčinskai teisme
Vilčinskai teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visuomenės dėmesio centre kauniečių Vilčinskų šeima atsidūrė pernai vasarą. Istorija į viešumą iškilo liepos 18 dieną, kai sutuoktiniai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ savavališkai pasiėmė tris savo vaikus. Čia jie buvo apgyvendinti teismo sprendimu. Dėl vaikų pagrobimo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kauno apylinkės teismas vaikus buvo leidęs iš šeimos paimti įvertinęs Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prašymą.

Teismas, įvertinęs pateiktus motyvus, prašymą tenkino ir leido nepilnamečius vaikus paimti, nutartį vykdant skubiai. Tai ir buvo padaryta, vaikai apgyvendinti „Pastogėje“, iš kurios tėvai juos savavališkai pasiėmė.

5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai surasti maždaug po dviejų savaičių Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną. Vaikų tėvus ir juos automobiliu vežusį asmenį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Priežastis – procedūrinis pažeidimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius