Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 20

M.Lingės atvirumas iškėlė naujų klausimų: Seimo skirtas telefonas – stalčiuje, išvykos į partijos renginius

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė buvo bene pirmasis Seimo narys, paviešinęs detalią savo parlamentinių išlaidų ataskaitą. Vis dėlto, parlamentaro paviešinti duomenys sukėlė papildomų klausimų. Seimo narys 15min atskleidė už parlamentines lėšas važiavęs ir į partijos renginius, o Seimo kanceliarijos skirto mobiliojo telefono tiesiog nenaudojantis ir laikantis kažkur kabinete. Užtat pirkęs du telefonus iš mokesčių mokėtojų lėšų.
Mindaugas Lingė
Mindaugas Lingė / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

Iniciatyva „Skaidrinam“ šiuo metu it giltinė keliauja po Seimą ir viešina parlamentarų, dėl kurių išlaidų kyla klausimų, pavardes.

Nelaukdamas, kol bus paminėtas viename iš iniciatyvos autoriaus Andriaus Tapino tekstų, savo parlamentines išlaidas antradienį paviešino Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas M.Lingė.

Jis teigė nuo kadencijos pradžios išleidęs per 27 tūkst. eurų ir tai yra maždaug pusė maksimaliai galimos išleisti sumos.

Liūto dalį šių pinigų M.Lingė išleido degalams – apie 11 tūkst. eurų. Jis taip pat kompensavo ir automobilio remontą, draudimą, pirko naujas padangas bei du naujus „iPhone“ telefonus.

Konservatorius išrinktas Šeškinės–Šnipiškių vienmandatėje apygardoje, esančioje Vilniuje, tačiau sako dirbęs su rinkėjais visoje Lietuvoje.

Tuo metu dviejų naujų „iPhone“, nepaisant to, kad turi ir Seimo kanceliarijos išduotą „Samsung“ telefoną, jam prireikė, nes turi dvi skirtingas SIM korteles.

15min sukėlė klausimų M.Lingės paviešinti duomenys, tad juos uždavėme parlamentarui. Pateikiame visą pokalbį.

***

– Jūs paviešinote, kur ką leidote ir rašote, kad kurui išleidote beveik 11 tūkst. eurų, bet jūsų apygarda yra Vilniuje, tad kur jūs keliavot?

– Aš įraše paaiškinau, kad parlamentaro darbas yra ne vien vienmandatės apygardos ribose. Tai yra ir daugiamandatė apygarda, kuri yra visoje Lietuvoje. Minėjau, kad turiu įvairiausių atsakomybių, turiu įvairių susitikimų.

– O, pavyzdžiui, ar jūs čia ir į partinius renginius važiavot?

– Matyt, visokių...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius