Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 03 31

Keliuose pasirodys motociklais patruliuojantys pareigūnai

Siekdami užkardyti mopedų ir motociklų vairuotojų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, efektyviai vykdyti šios rūšies transporto priemonių ir jų vairuotojų kontrolę, nuo š. m. balandžio 1 d. kelių policijos pareigūnai pradeda patruliuoti patruliniais motociklais. Visų eismo dalyvių kontrolei kelyje bus naudojami ir specialiomis spalvomis nenudažyti, policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėti automobiliai.
Keliuose pasirodys motociklais patruliuojantys pareigūnai.
Keliuose pasirodys motociklais patruliuojantys pareigūnai. / Policijos departamento nuotr.
Temos: 1 Motociklas

Atėjus pavasariui ir pagerėjus eismo sąlygoms, padaugėja ne tik eismo įvykių, bet juose nukenčia ir gerokai daugiau eismo dalyvių, teigiama Policijos departamento pranešime. Pavasarį–rudenį policijos pareigūnams nemažą rūpestį kelia mopedų ir motociklų, keturračių motociklų vairuotojai, taip pat dviratininkai. Dalis minėtų eismo dalyvių yra nedrausmingi, dažnai šiurkščiai pažeisdami Kelių eismo taisykles kelia pavojų ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumui.

Iki rudens visoje šalyje bus nuolat vykdomi reidai, kurių metu policijos pareigūnai tikrins mopedų, motociklų, keturračių motociklų vairuotojų amžių, dokumentų, suteikiančių teisę vairuoti ir eksploatuoti šias transporto priemones, turėjimą, leistiną važiavimo greitį, mopedų, motociklų vairuotojų ir jų keleivių saugos šalmų naudojimą. Pažeidimams nustatyti ir fiksuoti bus naudojamos techninės vaizdo fiksavimo priemonės. Prevencinės priemonės bus organizuojamos ir su kriminalinės policijos pareigūnais – motociklų vairuotojų susibūrimo vietose tikrinant, ar naudojamos transporto priemonės nėra ieškomos, vogtos, turi reikalingus dokumentus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius