-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 29

Ketinama skatinti rezidentų įdarbinimą provincijos gydymo įstaigose

Sveikatos apsaugos ministerijoje sudaryta Žmogiškųjų išteklių darbo grupė ketina spręsti rezidentų įdarbinimo rajonų gydymo įstaigose klausimą.
Prancūzijos ligoninė
Ligoninė / AFP/Scanpix nuotr.

Dienraštis „Lietuvos žinios“ ketvirtadienį rašo, kad ministras Vytenis Povilas Andriukaitis siekia įvesti valstybinį užsakymą gydytojams rengti, pagal kurį nemokamai studijavę būsimieji medikai turėtų atidirbti ten, kur bus paskirti. Jo teigimu, pokyčius galima įgyvendinti jau kitąmet.

„Manome, kad reikėtų pailginti rezidentūros laiką ir išplėsti jos bazes, kuriose galėtų dirbti jauni gydytojai. Dabar jos sutelktos didžiuosiuose miestuose – Vilniuje ir Kaune, šiek tiek Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Pailginus rezidentūros laiką, dalį jo būsimieji gydytojai galėtų dirbti Kauno ar Vilniaus universitetinėse ligoninėse, o kitą – Mažeikiuose, Skuode ar kitur. Tai būtų pirmas žingsnis siunčiant jaunus specialistus į rajonus“, – dienraščiui sakė V.P.Andriukaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius