Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 26

Ketinama steigti eksparlamentarų klubą

Grupė buvusių Seimo narių siekia įsteigti eksparlamentarų klubą, penktadienį pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.
Seimo rūmai
Seimo rūmai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

Nauja visuomeninė organizacija, kuri vienytų buvusius visų kadencijų tautos išrinktuosius, kuriama su Seimo valdyba ir kanceliarija. Eksparlamentarų klubui planuojama suteikti patalpas, kompiuterius, biuro įrangą, taip pat iš biudžeto išlaikomą administraciją.

Kaip rašoma laikraštyje, naujoji organizacija galėtų pasisemti pinigų ir teikdama konsultacijas bei paslaugas valstybinėms institucijoms.

Vienas iš pagrindinių iniciatorių – buvęs Seimo narys, liberalų demokratų, „darbiečių“ ir „pilietininkų“ atstovas Henrikas Žukauskas. Neseniai Seimo pirmininkę Ireną Degutienę buvęs parlamentaras oficialiai informavo, kad veikdamas pagal jos įgaliojimus kartu su Seimo kancleriu Jonu Mileriumi jau baigė visus parengiamuosius darbus.

„Kaip ir tarėmės, klubas bus nepolitinė, patariamoji organizacija. Planuojame, kad steigiamasis klubo suvažiavimas galėtų įvykti šį rudenį. Manome, kad klubo nariais galėtų būti apie 1500 buvusių Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo ir visų buvusių kadencijų Seimo narių“, – dėstė buvęs politikas.

H.Žukauskas taip pat paprašė I.Degutienės įgyvendinti pažadą ir pasirūpinti, kad eksparlamentarai iš Seimo kišenės būtų aprūpinti visais jų veiklai reikalingais ištekliais.

„Prašytume paremti keliomis patalpomis, kurios galėtų būti „Valstybės žinių“ pastate, suteikti kompiuterinę įrangą ir galimybę naudotis Seimo informacine bei ryšių sistema, rasti galimybę klubo organizaciniam darbų vykdymui suteikti du ar tris etatus klubo sekretoriatui suformuoti. Mūsų eksparlamentarų veikla, galimybės ir kompetencija gali visiškai kompensuoti į mus investuotas lėšas ir nemažai prisidėti prie parlamentinės demokratijos plėtros, Seimo prestižo gerinimo, būti puikiais Seimo pirmininkės, pavaduotojų ir valdybos pagalbininkais“, – vardijo H.Žukauskas.

Anot „Lietuvos ryto“, šie argumentai buvo išgirsti – naujosios organizacijos steigimo klausimas jau buvo įtrauktas į Seimo valdybos posėdžių darbotvarkę.

Pagal būsimos organizacijos įstatus, pinigų šaltiniai būtų „finansinės, ūkinės veiklos konsultacijos, mokslo tyrimai, bendrieji patarimai ir konsultacijos, teisinių dokumentų rengimas, konsultacinė verslo ir valdymo veikla, užsakomųjų informacinių paslaugų veikla, kvalifikacijos tobulinimas, leidinių leidyba“.

Eksparlamentarų klubas taip pat steigtų fondus, gautų paramą ir labdarą, kurtų savo filialus visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius