-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 26

Ketvirtąjį sezoną Kaune „Palėpės muzika“ pradeda Jurgos Šeduikytės muzikiniu spektakliu

Nutilusios sirgalių sirenos anaiptol nereiškia niūraus rudens pradžios – po vasaros atostogų į Kauną džiaugsmingai sugrįžta dainuojamosios poezijos, autorinės dainos festivalis „Palėpės muzika".
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė. / „Palėpės muzikos“ nuotr.

Ketvirtąjį sezoną rugsėjo 29 d. Kauno valstybiniame lėlių teatre atidarys Jurga Šeduikytė su muzikiniu spektakliu „METROnomes“. Pirmuoju koncertu festivalio rengėjai siekia paryškinti šio sezono „Palėpės muzikos“ renginių jungiančiąją giją – teatrališkumą.

Projekto įkvėpimo šaltinis –  kontrastingas Maskvos pasaulis ir savotiškas, beprotiško tempo ir amžino skubėjimo Rusijos sostinės metro gyvenimas, kurį J.Šeduikytė stebėjo pusmetį gyvendama šiame mieste.

Anot Jurgos, kūrinio teksto ir muzikos autorės – Maksvos metro pasaulis tam tikra prasme yra dabartinio mus supančio pasaulio modelis, kur nuolat jaučiamas nesaugumas, nerimas, įtampa, nuolatinis skubėjimas ir amžina vienatvė, nors esi apsuptas žmonių.

Šios temos ir tapo pagrindinėmis spektaklyje, pastatytame kartu su jauna lėlių teatro režisiere iš Armėnijos Zara Antonyan. Muzikinis lėlių spektaklis „MetroNomes“ – tai kelionė po žmonių kasdienybę, mintis ir svajones. Spektaklio metu žiūrovai susipažins su 12 skirtingų personažų, kuriuos jungia vienatvės, uždarumo ir prieglobsčio ieškojimo tema. Muzika atskleis kiekvieno pilko, skubančio žmogaus dramą: iš vienatvės jis sulaukėja, susikuria tik jam pačiam žinomą, artimą svajonių pasaulį, kuriame jaučiasi mylimas ir reikalingas.

Spektaklis bus ypatingas ir tuo, jog muzika kaskart atliekama gyvai: ant scenos pasirodys projekto iniciatorė Jurga Šeduikytė, Lietuvos džiazo pasaulyje puikiai žinomas kontrabosistas Vytis Nivinskas, tradiciniu smuiku netradiciškai grojantis smuikininkas Tadas Dešukas, vilniečių roko grupės „IR“ būgnininkas Josh McClung bei aktorius ir pianistas Vidas Bareikis.

Kas: festivalio „Palėpės muzika“ sezono atidarymas su Jurga Šeduikytė ir jos muzikiniu spektakliu „METROnomes“
Kada: rugsėjo 29 d., 18 val.
Kur: Kauno valstybinis lėlių teatras, Laisvės al. 87A, Kaunas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius