Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 18

„Kino ir muzikos dialogai” su Audriumi Stoniu

Kino režisierius Audrius Stonys antradienį vykstančiame festivalio „Permainų muzika“ videoklube pristatys keletą kino ir muzikos dialogų, juos iliustruodamas savo bei kolegų filmais.
Audrius Stonys.
Audrius Stonys. / Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Režisierius A. Stonys yra vienintelis lietuvis, turintis Felix'ą – Europos kino akademijos apdovanojimą už geriausią metų dokumentinį filmą. Šiuo apdovanojimu buvo įvertintas filmas  „Neregių žemė”.

A. Stonio filmams būdinga filosofinė įtampa ir poetinės metaforos, ypatinga visų filmo sudedamųjų dalių – sumanymo, vaizdo, garso – harmonija. Pagrindinės jį dominančios temos – vienatvė, žmogaus noras peržengti savo galimybių ribas, vidinė asmenybės šviesa.

„Absoliuti, kosminė tuštuma neegzistuoja. Egzistuoja tyla, kurioje kasdienybės triukšmo užgožtas skleidžiasi nepaprastai turtingas, vos apčiuopiamas vaizdų ir garsų pasaulis. Kinas gali pamatyti daugiau ir giliau nei leidžia mūsų regėjimas“, – teigia A. Stonys.

Per 20 kūrybos metų režisierius sukūrė 13 dokumentinių filmų ir vieną trumpo metražo vaidybinį filmą. Vienas iš žinomiausių jo filmų „Skrydis per Lietuvą arba 510 sekundžių tylos" sukurtas kartu su kolega Arūnu Mateliu. Tai filmas, sujungęs realų skrydžio pojūtį, naujausias technologijas ir klasikinę poetinę dokumentiką.Jį kuriant buvo pasitelkta sudėtinga filmavimo technika bei naujos kartos garso sistema.

"Mano filmai yra intymus pokalbis su taip pat galvojančiais žmonėmis. Aš niekada nesiekiau visuotinio pripažinimo. Kiekvienas bandymas kalbėti tūkstančiams yra savaime blogas", – mano   A.Stonys.

Susitikimas su juo vyks spalio 19 dieną, 18 valandą  Klaipėdos koncertų salėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius