Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 09

Kino režisierius Bela Tarras Kaune pristatys daugiau nei 7 valandų trukmės filmą

Penktadienį į Tarptautinį Kauno kino festivalį atvykęs vienas garsiausių Europos režisierių Bela Tarras jau susitiko su žiūrovais po savo pirmojo prieš 33 metus sukurto filmo „Šeimos lizdelis“. Šeštadienį vengrų režisierius pristatys legendinį daugiau nei 7 valandų trukmės filmą “Šėtono tango”.
Vengrų režisierius Bela Tarras
Vengrų režisierius Bela Tarras / Kauno kino festivalio archyvo nuotr.

Atsižvelgiant į neįprastą filmo trukmę jo rodymo metu planuojamos dvi pertraukos. 17 valandą prasidėjęs seansas baigsis gerokai po vidurnakčio. „Šėtono tango“ buvo apdovanotas daugelio Europos kino festivalio prizais ir garsiausių režisierių dažnai yra minimas tarp labiausiai juos įkvepiančių kūrinių.

Daugiau nei septynerius metus kurtas, ilgiau nei septynias valandas trunkantis kino epas atspindi ypatingą Bela Tarro kūrybos specifiką. Tarp pačių reikšmingiausių kino istorijai filmų įrašytas „Šėtono tango“ – tai ne tik tikro sinefilo vertas išbandymas, bet ir puiki terapija grožio ir harmonijos pasiilgusiai akiai, nes režisieriaus filmai pirmiausia išsiskiria savo vizualumu. Amerikiečių rašytoja Susan Sontag yra pasakiusi, kad mielai žiūrėtų šį filmą bent kartą per metus.

Tarptautinis Kauno kino festivalis siekia žiūrovus supažindinti su šio unikalaus režisieriaus kūryba pristatydamas jo filmų retrospektyvą. B.Tarras su žiūrovais susitiks ir sekmadienio filmų seansuose. 14 valandą rodomas filmo „Prakeiksmas“ pasakojimas sukasi apie barą „Titanikas“, kuriame dirbančią ištekėjusią baro dainininkę pamilsta depresijos kamuojamas Kareras. Siekdamas pašalinti varžovą – dainininkės vyrą – Kareras pasiūlo šiam imtis kontrabandos. Tačiau reikalai ima klostytis nekaip, išdavystės veja viena kitą, ir galiausiai pagrindiniam herojui telieka be vilties ir tikslo klajoti lietaus merkiamomis gatvėmis. Filmas buvo įvertintas Kanų kino festivalyje.

Sekmadienį vakare žiūrovai kviečiami pamatyti naujausią B. Tarro filmą „Žmogus iš Londono“, kuriame vaidina garsi britų aktorė, „Oskaro“ laureatė Tilda Swinton. Hipnotiškas filmas pasakoja paslaptingą geležinkelio iešmininko Maloino istoriją. Netikėtai tapęs žmogžudystės liudininku filmo herojus akis į akį susiduria su moralės, nuodėmės ir bausmės klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius