Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 04 28

„KITI“ suvienys jaunus fotografus

Penktadienį Klaipėdos fotografijos galerijoje ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose LFS Klaipėdos skyrius pristato fotografijų parodą „KITI“.
Sigitas Botvyčiaus fotografija
Sigito Botvyčiaus fotografija / S.Botvyčiaus nuotr.

„Kiti“ – tęstinis, antrus metus vykstantis fotografijos projektas Klaipėdoje. Projekto iniciatorius ir parodos organizatorius – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius. Parodos autoriai: Berta Stubraitė, Joranas Bružinskas, Jurgita Laivė, Karolis Šumskas, Kristina Gentvainytė, Martynas Knizikevičius, Paulius Lukošius, Rita Būdvytytė, Sigitas Botvyčius, Virgilijus Skuodas, Vytautas Kumža, Vytautas Petrikas.

Praeitais metais didelio susidomėjimo ir autorių aktyvumo sulaukęs projektas paskatino jo tęstinumą. Projekto KITI metu ir šiemet siekiama pristatyti visuomenei, meno kritikams bei žiniasklaidai naujų autorių grupę, kurių fotografijose stebima slinktis į kitonišką kūrybinį mąstymą ir matymą.

Projektas KITI bando praplėsti tradicines ribas ir sudaryti sąlygas naujų autorių integracijai į jau pripažinimą pelniusių fotografų gretas. Parodoje pristatomi kūrėjai, kurie dar palyginti neseniai, bet jau kryptingai gilinasi į fotografijos meną, turi susiformavusius ar dar tik besiformuojančius savitus kūrybos principus ir autorinę raišką.

Projektas KITI nepretenduoja į gilesnius meninės fotografijos apmąstymus ar analizes, siekia apeiti griežtus apibrėžimus, kurie bando įvardinti meninės fotografijos kriterijus. Čia inicijuojama diskusija, beveik neturinti jokių apribojimų. Vienintelis bendras, išeitinis ir galutinis taškas – fotografija. Tiek tema, tiek ir raiška. Pastaroji ypač talpi įvairiems disputams ir nuomonėms.

Paroda veiks iki gegužės 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius