-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 23

Kitoks Virginijus Sinkevičius: sudėtinga vaikystė gatvėje ir panikos ataka prieš svarbiausią dieną

Virginijui Sinkevičiui neseniai suėjo tik 33-eji metai, o jis yra trijų vaikų tėvas, jau buvo ir Seimo nariu, ir ministru, dabar – Europos Komisijos narys, atsakingas už aplinkosaugą, vandenynus ir žvejybą. Atrodytų, svaiginanti ir lyg per sviestą slystanti karjera. Tačiau už jos – sudėtinga vaikystė, smurtas artimoje aplinkoje, gyvenimas beveik nematant šeimos ir panikos atakos.

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir „LT Big Brother“ kuriamame laidų cikle „Europos namų klubas“ žiūrovų laukia penki ypatingi pokalbiai su Lietuvos ir Europos lyderiais, visuomenės veikėjais – Gitanu Nausėda, Ingrida Šimonyte, Viktorija Čmilyte-Nielsen, Virginijumi Sinkevičiumi ir Marijonu Mikutavičiumi.

Šis projektas ypatingas tuo, kad siekia atskleisti žmogiškąją lyderių pusę – asmenines patirtis, skaudžius išgyvenimus ir įsimintinus nutikimus vaikystėje ir jaunystėje.

Pirmasis laidoje apsilankęs prezidentas G.Nausėda ne tik pasakojo apie asmenines patirtis bei išgyvenimus, bet ir parodė, kad moka dainuoti. Antroji laidos dalyvė premjerė I.Šimonytė atskleidė, kokie iššūkiai jos laukė premjerės kėdėje.

Trečiasis klaidoje apsilankęs eurokomisaras V.Sinkevičius pasakojo apie savo dar neilgą gyvenimo kelią, kuris jį nuo vaikystės, leistos Vilniaus Šeškinės rajono kiemuose, labai greitai atvedė iki Europos Komisijos kabinetų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius 2016 m. išrinktas Seimo nariu.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius 2016 m. išrinktas Seimo nariu.

Įžeidę mokytojos žodžiai įsiminė visam gyvenimui

V.Sinkevičius augo anaiptol ne prestižiniame Vilniaus Šeškinės rajone. Jį ir seserį augino slauge dirbusi mama. Tad visko teko siekti pačiam.

V.Sinkevičius laidoje prisiminė, kad labai anksti jau norėjo būti savarankiškas ir to siekė.

Anot jo, kai Šeškinėje po pagrindinės mokyklos reikėjo rinktis gimnaziją, visa klasė nuėjo į netoliese esančią mokyklą, o jis vienintelis nutarė eiti į tuomet prestižinę Salomėjos Nėries gimnaziją. Tuomet jį pasikvietė pasikalbėti mokytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius