-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 29

Klaipėda, Kaunas, Ryga ir Talinas sieks mažinti alkoholio vartojimą

Klaipėda, Kaunas, Ryga ir Talinas sutarė drauge siekti mažinti alkoholio vartojimo paplitimą tarp vaikų ir jaunimo.
Alkoholizmas
Alkoholizmas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šį bendrą tikslą miestai įtvirtino pasirašydami bendradarbiavimo memorandumą, penktadienį pranešė Klaipėdos savivaldybė.

Minėti miestai sutarė įgyvendinti bendrus projektus užkertant būdus jaunimui įsigyti alkoholio, vykdant alkoholio vartojimo paplitimo tarp vaikų ir jaunimo prevenciją, aktyviau remti nevyriausybinių organizacijų veiklas šioje srityje bei kt.

Planuojama, kad vasario mėnesį prie Klaipėdos, Kauno, Rygos bei Talino bendro sutarimo taip pat prisidės Vilnius ir Piarnu.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, pasirašytas memorandumas savivaldybėms, įvertinus kiekvienos specifiką, palieka teisę pasirinkti ir individualias alkoholio vartojimo tarp vaikų ir jaunimo mąsto mažinimo priemones.

„Pasaulinė praktika jau ne kartą įrodė, kad drastiškais draudimais šios problemos neišspręsime. Mažindami pasiūlą nesumažinę alkoholio poreikio – tik paskatinsime šešėlinio verslo augimą. Todėl didžiausią dėmesį privalome skirti alkoholio vartojimo paplitimo tarp vaikų ir jaunimo problemos prevencijai bei teisingam vaikų švietimui ir auklėjimui dar nuo pirmųjų kūdikio dienų mamos įsčiose“, – sakė meras.

Planuojama, kad vasario mėnesį prie Klaipėdos, Kauno, Rygos bei Talino bendro sutarimo taip pat prisidės Vilnius ir Piarnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius