-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 10

Klaipėda spaudos veidrodyje: Klaipėda kitąmet pasipuoš už 7 mln. litų

Ką tik vasarą išlydėjusi Klaipėda jau ruošiasi kitam turizmo sezonui. Spauda aiškinasi, kaip kitąmet bus puošiama Klaipėda ir kiek kainuos miesto tvarkymas. Baigiantis darbo savaitei taip pat apžvelgta, kokios individualios veiklos imasi klaipėdiečiai, kad išgyventų. O spaudžiamiems skurdo džiugus pranešimas, kad atėjo pašalpų dalijimo diena.
Atgimimo aikštėje bus tvarkomos granito plokštės.
Kitąmet Klaipėdos gražinimui bus išleista daugiau nei 7 mln. litų / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Dienraštis „Klaipėda“ skaitytojams piešia vaizdą,  kaip  uostamiestis tvarkysis ir puošis kitąmet. Atsakingi pareigūnai jau  suplanavo, kur įrengti naujas atliekų surinkimo aikšteles, gatvių apšvietimo stulpus. Sudarytas ir sąrašas senų apleistų statinių, kuriuos nuspręsta griauti ir išvalyti miestą nuo statinių – vaiduoklių.

„Pagal Miesto ūkio departamento planus, kitais metais Klaipėdoje turėtų padaugėti gėlynų ir želdynų, daugiau lėšų numatyta daugiabučių namų kiemų asfaltavimui.

Suplanuoti pinigai ir dar trijų dušų įrengimui paplūdimiuose. Pajūrio gelbėtojams pliažų tvarkymui ketinama nupirkti traktorių.

Kad išgyventų, darbo neturintys klaipėdiečiai imasi individualios veiklos. Šiemet verslo liudijimus įsigijo  4 tūkstančiai klaipėdiečių.

Preliminari asignavimų suma kitiems metams siekia 7 mln. 138 tūkst. litų. Tai yra milijonu litų daugiau nei šiemet“, – kitų metų darbus skaičiuoja  „Klaipėda“.

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ aiškinasi, kaip klaipėdiečiai bando išgyventi. Remiantis Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, šiemet  verslo liudijimus įsigijo 4 tūkstančiai klaipėdiečių. Ne maža jų dalis ir seniau uždarbiavo, o sumažinus verslo liudijimų kainas, kartais net iki 1 lito, legalizavo savo veiklą.

"Daugiausiai šių verslo liudijimų įsigijo laiptinių valytojai, kapaviečių prižiūrėtojai ir duobkasiai, dovanų pakuotojai. Anksčiau šių sričių specialistai arba visai verslo liudijimų neišsiimdavo, arba tai būdavo tik pavieniai atvejai. Tad realu, kad pradėjus verslo liudijimams taikyti vieno lito mokestį dalis klaipėdiečių legalizavo savo veiklą“, – Klaipėdos savivaldybės administracijos Mokesčių skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės žodžius cituoja dienraštis „Vakarų ekspresas“.

O naujienų portalas www.ve.lt turi žinių socialinių pašalpų gavėjams. Penktadienį pradėta dalinti parama spalio mėnesiui. Jos nekantriai laukiantys klaipėdiečiai jau ankstų penktadienio rytą užgulė uostamiesčio pašto skyrius. Kad  besiburiuojantys miestelėnai nesivaidytų, tvarką teko prižiūrėti net policijai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius