-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 19

Klaipėda spaudos veidrodyje: Rinkti mero neįgaliuosius nešė ant rankų

Klaipėdos spauda gręžiasi į likimo nuskriaustuosius. Spauda svarsto, kaip rinkimų apylinkes, kurios dar praėjusį sekmadienį buvo tapusios klaipėdiečių traukos centrais, pritaikyti neįgaliesiems. Patogiau nori gyventi ir uostamiesčio varguoliai. Į savivaldybę plūsta jų prašymai leisti privatizuoti socialinius butus.
Rinkimai Kaune
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dienraštyje „Vakarų ekspresas“ analizuojama apribota galimybė balsuoti neįgaliesiems. Iš karto po savivaldybių tarybų rinkimų šį klausimą atsakingiems pareigūnams iškėlė Klaipėdos neįgaliųjų reikalų taryba. Nepatogumų balsavimo dieną patyrė ne tik neįgalieji, o ir vežimėliais atžalas į apylinkes atsivežę klaipėdiečiai. 

„Aš pats mačiau, kaip žmonės tiesiog kėlė vežimėlį per visus laiptus, kad žmogus pats galėtų pasiekti balsadėžę“, – Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Aleksandrą Michailovą cituoja dienraštis.

Kad neįgaliesiems būtų sudaryta galimybė balsuoti apylinkėse, o ne tik namuose, nuspręsta atlikti visų 54 Klaipėdos miesto apylinkių analizę ir išsiaiškinti, kurias iš jų įmanoma pritaikyti neįgaliesiems.

Dienraštis „Klaipėda“ rašo apie socialiniuose būstuose gyvenančių klaipėdiečių sujudimą. Klaipėdos savivaldybės žinioje yra  apie tūkstantis tokių butų. 110 juose gyvenančių asmenų pareiškė norintys tapti socialinių būstų savininkais.

„Pagal naująjį Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą nuomininkai, kuriems savivaldybės būstas suteiktas iki 2002-ųjų gruodžio 31 d., jį gali pirkti rinkos kainomis. Anksčiau savivaldybės būstą nuomininkai galėjo įsigyti tik tada, kai jo nusidėvėjimas siekė 60 proc.“, – dienraščiui pasakojo Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė.

Prašymų leisti nusipirkti savivaldybei priklausančius butus daug, tačiau abejojama, ar visi pretendentai iš tiesų galės įpirkti būstus, kuriuose gyvena. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius