-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 15

Klaipėdą stingdo šaltis

Naktį uostamiestyje kritulių nebuvo, tačiau spaudė 16 laipsnių šaltis. Klaipėdiečiams pradėjus darbo dieną, miestą apgaubė rūkas ir ėmė snyguriuoti. Kelius prižiūrinti įmonė „Specialus autotransportas“ buvo pasiruošusi galimai sniego gausai, tačiau per valandą snyguriuoti liovėsi ir kompanija grįžo prie įprasto darbų grafiko keliuose.
Miestas žiemą
Miestas žiemą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Šaltis Klaipėda

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad naktį uostamiesčio gatvėse dirbo pora „Specialaus autotransporto” automobilių, kurie du kartus barstė įkalnes, nuokalnes, tiltus bei šalutines gatves. Kadangi kelius prižiūrinčios kompanijos transporto priemonės nuolat valo ir barsto pagrindines gatves, net ir paspaudus stipriam šalčiui Klaipėdos svarbiausi keliai yra sausi ir saugūs.

„Daugiausia pajėgumų dabar reikalauja sniego sangrūdos, per tokį šaltį virtusios ne tik ledu, bet ir akmeniu. Jas įmanoma įveikti tik druskos tirpalu. Kadangi temperatūra vis krinta, tirpdymo procedūrą kartojame ne vieną kartą per parą“, – pasakojo „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Klaipėdos gatves prižiūrinti įmonė beria druskos po 5 gramus į kvadratinį kelio metrą. Per šią parą mieste išbarstyta 12 tonų druskos ir 3 tonos smėlio bei druskos mišinio.  

Šiuo metu uostamiesčio gatvėse dirba trys „Specialaus autotransporto“ automobiliai. Valomi gatvių kraštai, sankryžos ir šalutiniai keliai. Kompanija stengiasi nuvalyti net ir mažiausias gatveles, kad klaipėdiečiai galėtų patekti į svarbiausius kelius mieste.

„Mūsų tikslas – pasirūpinti visomis gatvėmis. Tačiau kai kurios jų tokios mažos ir siauros, kad į jas mūsų specialiam transportui sunku patekti. Tenka į tokius keliukus važiuoti penkis ir net šešis kartus, kol pavyksta nuvalyti. Tai reikalauja daug darbo ir pastangų“, – teigė „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius.

Dar rytą spaudęs 12 laipsnių šaltis dabar atlėgo iki dešimties. Tačiau savaitgalį sinoptikai uostamiesčiui žada dar didesnį – 17–18 laipsnių – šaltį. Šiandien „Specialaus autotransporto“ automobiliai skuba įveikti sustingusių sniego sankaupų ir valyti šalutinių gatvių, kad šaltis nesutrikdytų kelius prižiūrinčios kompanijos darbų ir klaipėdiečiai savaitgalį važinėtų saugiomis gatvėmis.

Daugiau informacijos apie orus galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius