Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

Klaipėdiečiai nori mokytis iš olandų

Klaipėdos miesto savivaldybėje šiandien viešėjusi Lietuvos garbės konsulė Nyderlanduose Lina van Kesteren-Sotničenkaitė atvežė gerų naujienų.
Su Klaipėdos meru R.Taraškevičiumi susitiko Lietuvos garbės konsulė Nyderlanduose Lina van Kesteren-Sotničenkaitė.
Su Klaipėdos meru R.Taraškevičiumi susitiko Lietuvos garbės konsulė Nyderlanduose Lina van Kesteren-Sotničenkaitė.

Viešnia pakvietė Klaipėdos verslo įmones ir organizacijas dalyvauti lapkričio pradžioje Olandijoje vyksiančioje žemės ūkio bei bioenergetikos ūkio parodoje „Promotion Days“.

Garbės konsulė taip pat pranešė, kad kitąmet Jūros šventės programoje dalyvaus pusšimtis dainininkų iš šios šalies, kurie žada ne tik nustebinti originaliais pasirodymais, bet ir atvežti Klaipėdos miesto globos įstaigoms reikalingos materialinės paramos. 

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius su viešnia aptarė ir pernai kovą įvykusį  Klaipėdos miesto savivaldybės atstovų vizitą mažiau nei 100 tūkst. gyventojų turinčiame Olandijos Leuvardeno mieste.

Čia vietos savivaldybės atstovai pristatė valdžios sprendimų priėmimo procesą, vietos valdžios struktūrą, bendravimo su miesto gyventojais, bendrijomis būdus ir patirtį. Tai ypač sudomino klaipėdiečius, tad Klaipėdos vadovas tikisi ir toliau tęsti bendrus darbus. Jis pareiškė norą Leuvardene organizuoti seminarus, kurie būtų naudingi abiejų šalių atstovams.

Klaipėdiečiai norėtų iš olandų pasisemti patirties, kaip mažinti biurokratizmą savivaldybėje priimant ir įgyvendinant vietos valdžios sprendimus, kaip prižiūrėti bei tinkamai ženklinti miesto dviračių takus, sužinoti olandų patirtį į miesto socialinį bei kultūrinį gyvenimą integruojant tautines mažumas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius