-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Klaipėdietiška Kaziuko mugė sudomino ir latvius

Šį savaitgalį Klaipėdoje bus atiduota pagarba Kazimierams ir Kazimieroms – dvi dienas mieste šurmuliuos Kaziuko mugė.
Teatro aikštė plyšo nuo prekeivių.
Kaziuko mugė Klaipėdoje šiemet vyks jau 19-ąjį kartą. / A.Kripaitės nuotr.

Jau 19-tąjį kartą organizuojamoje šventėje pirmą kartą ketina dalyvauti prekybininkai iš kitos šalies – Latvijos. „Galbūt netrukus galėsime savo Kaziuko mugę vadinti tarptautine“, – šyptelėjo vienas iš renginio organizatorių, Klaipėdos krašto Kazimierų bendrijos atstovas Kazimieras Norvaišas. – Registruojasi prekiautojai ne tik iš Klaipėdos apylinkių, bet ir Vilniaus, Kauno“.

Galbūt netrukus galėsime savo Kaziuko mugę vadinti tarptautine.

Pasak jo, prekeivių, amatininkų tikrai nebus mažiau, nei ankstesniais metais. Pernai jų buvo daugiau nei pustrečio šimto. O įsigyti klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės daugybę dalykų – įvairiausių suvenyrų, mezginių, gintaro dirbinių ir pan. Smaguriai galės pasigardžiuoti saldumynais, mėsos gaminiais, naminiu alumi ir kitomis gėrybėmis.

Anot pašnekovo, bus ir vadinamųjų perpardavinėtojų, siūlančių prekių, kurių galima rasti ir parduotuvių lentynose. Tačiau tokių bus mažuma.

Įžangai – koncertas

K.Norvaišas juokavo, kad mugėje prekiaujančių Kazimierų vis tik neatsirado. Panašu, kad jie tik lankysis mugėje. O Kazimierų bendrijos nariai tradiciškai po šventės atidarymo eis kartu pietauti.

Kaziuko mugė Teatro aikštėje bei Turgaus gatvėje vyks kovo 5–6 dienomis nuo 8 iki 16 val. Mugės atidarymas skelbiamas šeštadienį 12 val. Po atidarymo – liaudiškos muzikos koncertas.

Mugės išvakarėse kovo 4 d., penktadienį, 18 val., Klaipėdos universiteto menų fakultete (Donelaičio g. 4) vyks profesoriaus Kazio Kšano vadovaujamo mišraus choro „Klaipėda“ ir solistų koncertas. Įėjimas nemokamas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius