-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 31

Klaipėdoje išsiskleidė V.Kasiulio rojaus sodai

Trečiadienį Prano Domšaičio galerijoje atidaroma tarptautinė dailės paroda „Vytauto Kasiulio rojaus sodai“, surinkta iš Paryžiaus, Niujorko, Vilniaus ir Kauno kolekcijų.
V.Kasiulio kūriniai bus eksponuojami Klaipėdoje.
V.Kasiulio kūriniai bus eksponuojami Klaipėdoje.

Didžiulio visuomenės susidomėjimo sulaukusi sostinėje, paroda perkelta į Klaipėdą ir Prano Domšaičio galerijoje veiks iki gegužės 31 d.

Žymus lietuvių dailininkas Vytautas Kasiulis (1918–1995) daugiausia kūrė savo svajonių mieste Paryžiuje. Parodoje pristatoma per 70 šio žymaus dailininko tapybos ir grafikos kūrinių, iškalbingai atskleidžiančių jo Paryžiaus laikotarpio kūrybos visumą.

Pripažintas visame pasaulyje

V.Kasiulis – vienas iš nedaugelio lietuvių menininkų, pelnęs pripažinimą pasaulinėje meno erdvėje. Paryžiaus ir Niujorko moderniojo meno muziejai, Prancūzijos, JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Danijos, Šveicarijos, Vokietijos, Argentinos, Australijos ir kitų šalių dailės galerijos bei kolekcininkai tebesaugo šio dailininko, pelnytai meno kritikų vadinto vienu įdomiausių XX a. antros pusės Paryžiaus mokyklos tapytojų, kūrinius.

Ilgą laiką mūsų visuomenei dailininko kūryba buvo nepasiekiama. Tik dabar, kai dailininko našlė Bronė Kasiulienė Lietuvos dailės muziejui paskolino jo kūrinių kolekciją iš Paryžiuje saugomo dailininko kūrybos fondo, atsirado galimybė V.Kasiulio kūrybinį palikimą pristatyti ir Lietuvos žiūrovams.

Kartu su iš Paryžiaus atvežtais kūriniais, parodoje žiūrovai turės unikalią galimybę susipažinti ir su V. Kasiulio darbais, kuriuos parodai iš Niujorko rinkinio paskolino buvęs dailininko mecenatas dr. Juozas Kazickas (JAV), kolekcininkai iš Vilniaus ir Kauno.

Paroda atidaroma trečiadienio vakarą, 17.30 val. ir veiks iki gegužės 31 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius