-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 08

Klaipėdoje – apie 10 tūkst. Harley Davidson motociklininkų iš visos Europos

Klaipėdoje kitąmet vyks grandiozinė motociklininkų fiesta „FH-DCE Super Rally 2011“. Toks renginys vienoje iš Baltijos šalių vyks pirmą kartą.
Spalio 3-ąją sostinės gyventojai ir miesto svečiai galėjo stebėti Vilniaus gatvėmis važiuojančių motociklininkų koloną – taip baikeriai pažymėjo sezono pabaigą.
Klaipėdoje kitų metų birželį viešės apie 10 tūkst. Harley Davidson savininkų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2011 metų birželio 9 dieną į Klaipėdą turėtų sugužėti apie 10 tūkst. Harley Davidson fanų. Jie atkeliaus iš visos Europos ir čia viešės keturias dienas. Tokia fiesta kasmet rengiama vis kitoje šalyje. Pernai susirinkę Danijoje, šiemet Harley Davidson motociklininkai rinksis Graikijoje.

Šį renginį Lietuvoje organizuoja „Harley Davidson club Baltija“, vienijanti apie 30 šios markės motociklų vairuotojų. Klubo nariai numatomą renginį pirmadienį pristatė uostamiesčio merui. Pasak klubo viceprezidento Artūro Samuilio, norint surengti tokią fiestą būtinas vietinės valdžios palaikymas, taip pat Harley Davidson federacijos nuomonė.

Svarstę keletą šventei galimų vietų pirmadienį viešėdami uostamiestyje klubo nariai su meru sukirto rankomis ir sutarė, kad renginys vyks prie pat Klaipėdos esančiame aerodrome. Apie tai dar bus kalbama su Klaipėdos rajono valdžia.

Aerodrome daugelis svečių įsikurtų palapinėse, čia pat būtų įrengta scena, kur kiekvieną vakarą vyktų renginiai. Skaičiuojama, kad vienam motociklininkui bilietas į renginio teritoriją kainuos apie 50 eurų. Pasak organizatorių, gyventojai gali dalyvauti tokioje šventėje, tačiau paprastai toks renginys vietinių pritraukia mažai. Svarstoma, kad gyventojai motociklais galės pasigrožėti šiems susirinkus Teatro ar kitoje aikštėje.

Liesis alus

J.Andriejauskaitės nuotr./Į Klaipėdą suvažiuos Harley Davidson vairuojantys baikeriai.
J.Andriejauskaitės nuotr./Į Klaipėdą suvažiuos Harley Davidson motociklininkai.

„Šalia uostas, tai patogi vieta atvykti skandinavams, vokiečiams. Iš viso atvyksta apie 10 tūkstančių svečių, skaičiuojama, kad kiekvienas mieste palieka apie 500 eurų. Trečdalis visų atvykusių apsistoja viešbučiuose, tad prireiks apie 3000  vietų“, – kalbėjo A.Samuilis.

Ne vienoje tokioje šventėje viešėję klubo nariai pateikė įdomios statistikos. Per keturias šventės dienas motociklininkai išgeria 80 tonų alaus, dar apie 100 tonų mineralinio vandens bei sulčių.

Išgirdęs tokią statistiką meras Rimantas Taraškevičius nusikvatojo, tačiau galiausiai teigė, kad tokie kiekiai alaus jam nekelia baimės, nes per Jūros šventę išgeriama dar daugiau. Be to, anot mero, fiesta vyks uždaroje teritorijoje, atokiau miesto, tad gyventojai triukšmo nepajus.

Nauda miestui


Pasak A.Samuilio, dažnas motociklininkas vykdamas į tokią fiestą pasiima atostogas ir noriai keliauja po šalį. Svečiams bus pristatomos vienos dienos kelionės į Nidą, Palangą, kitas vietoves, kad vakare jie vėl galėtų grįžti į palapinių miestelį.

Anot organizatorių, vienintelis Klaipėdos aerodromo minusas – skurdokas gamtovaizdis, tačiau kitose Lietuvos vietovėse yra sudėtingesnis privažiavimas, trūksta komunikacijų, per silpnas elektros tiekimas. Fiestai surengti ieškota 80 ha teritorijos, kuri bus aptverta, griežtai kontroliuojamas įvažiavimas ir išvažiavimas. Teritorijoje galės prekiauti tautodailininkai.

„Miestui bus daug naudos. Maistas, viešbučiai, prekybininkai, viskas bus Klaipėdos“, – sakė A.Samuilis.

Artimiausiu metu dėl būsimo renginio organizavimo Klaipėdoje bus pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp savivaldybės ir organizatorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius