Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 02 27

Klaipėdos elgetų šelpėjai rizikuos gauti baudą

Iš gailesčio uostamiesčio benamius keliomis monetomis sušelpę klaipėdiečiai rizikuos užsitraukti baudą iki 2 tūkst. Lt. Tokiai griežtai pozicijai, kai bus baudžiami ne tik elgetos, bet ir jų rėmėjai, ketvirtadienį pritarė Klaipėdos miesto tarybos nariai.
Sigitas leidosi į ilgą pašnekesį apie prastą būtį.
Klaipėdos politikai nusprendė drausti duoti ir imti išmaldą visame mieste. Už taisyklės nepaisymą grės bauda iki 2 tūkst. Lt. / 15min.lt nuotr.

Gana prieštaringai vertinama taisyklė, drausti prašyti išmaldos viešose vietos bei ją duoti, priimta po ilgų diskusijų. Suabejota, ar tokios griežtos taisyklės bus naudingos ir ar jos humaniškos. Pradžioje siūlyta drausti duoti išmaldą pinigais visame mieste, o elgetauti – tik senamiestyje. Tačiau galop nuspręsta, kad toks draudimas turi galioti visoje Klaipėdoje. 

Naująsias taisykles palaikantys politikai tikino, kad išmaldos benamiams reikalingos tikrai ne duonai ir ne sviestui. Susirinkę kelis centus jie lekia pirkti butelio į artimiausią parduotuvę. 

Uostamiesčio verslininkai ne kartą skundėsi įžūliais benamiais, kurie kabinėjasi prie lauko kavinių lankytojų, negavę centų grasina prispjaudyti į bokalus. Garsiai nuskambėjo istorija, kaip Klaipėdos benamiai įkyriai lindo prie užsieniečių turistų, baksnojo juos meškerėmis.

„Gatvėse vyksta elementari prekyba pragertu savo veidu ar neįgalumu“, - rėžė Klaipėdos vicemeras liberalas Artūras Šulcas. 

Jam antrino ir architektė Ramunė Staševičiūtė, tikinanti, kad praeiviai neturi tapti benamių pasirinkto gyvenimo būdo įkaitais.

Tačiau istorikas Vygantas Vareikis priminė, kad dar Kristus Biblijoje mokė atjautos, o benamių netrūksta ne tik Klaipėdoje, bet ir Romoje bei Paryžiuje, ar bet kokiame kitame didmiestyje.

Naujosios taisyklės, kurioms po balsavimo vis tik pritarta, numato, kad pirmą kartą prasižengusiems grės įspėjimas, antrą kartą bauda iki 2 tūkst. Lt.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius