-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 07

Klaipėdos merą ir gyrė, ir peikė

Uostamiesčio meras tarybos nariams ketvirtadienį pristatė praėjusių metų veiklos ataskaitą. Kolegos Rimantą Taraškevičių už atliktus bei primirštus darbus ir peikė, ir gyrė.
Klaipėdos miesto meras RimantasTaraškevičius
RimantasTaraškevičius Klaipėdos meru dirba jau devynerius metus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Reikėtų tik pasidžiaugti, kad esate pripažintas geriausiu šalies meru, bet manyčiau, esate per daug geras. Kiek darbuotojų yra gavę nuobaudų, sankcijų per devynis jūsų vadovavimo metus?“ – klausė tarybos narys Eugenijus Gentvilas.

Miesto meras Rimantas Taraškevičius suskubo teisintis, kad ne jo kompetencijoje ką nors bausti. Jis priminė, kad per pastaruosius metus porą kartų administracines nuobaudas buvo gavęs kritiškai vertinamas Sporto skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis, tačiau valdininkas suskubo kreiptis į teismą ir jos buvo panaikintos. Pasak mero, įstatymas itin gina valdininką ir jei šiam trūksta kompetencijos, savivaldybė turi sudaryti sąlygas jam tobulintis, kad tinkamai dirbtų.

E.Gentvilas, Naglis Puteikis ir kiti tarybos nariai pažėrė klausimų dėl automobilių stovėjimo apmokestinimo mieste. Anot verslininkės E.Odebrecht, senamiestis vis dar merdi ir kiekvienos gatvelės apmokestinimas nedavė jokios naudos. Pasak E.Gentvilo, daugelyje Europos miestų 15-kai minučių mašiną galima palikti nemokamai.

Džiaugėsi mažais įsiskolinimais

Istorikas, tarybos narys Vygantas Vareikis merui negailėjo gerų žodžių ir teigė, kad bene labiausiai jo darbą atspindi biudžetas, įsiskolinimai, kurių savivaldybė turi labai mažai.
Klaipėdos tarybos narys Kęstutis Gabšys teigė, kad pastaroji ataskaita ir veiklos metai buvo bene geriausi per visus devynerius mero darbo metus. Tačiau nevengė ir kritikos dėl taip ir nesutvarkytos gelbėtojų tarnybos veiklos ir kitų bėdų. Tarybos narė Alina Velykienė merui teigė, kad jo ataskaita labai nuoširdi, bet merui pritrūko savikritikos.

Pats meras rado ir kuo pasigirti, tačiau neslėpė, kad ne visus praėjusiems metams iškeltus uždavinius pavyko įgyvendinti. Savivaldybė buvo priversta sustabdyti sėkmingai įsibėgėjusias socialinio būsto statybas, nepavyko išspręsti ir Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos kaimynystėje gyvenančių klaipėdiečių iškeldinimo iš Lypkių problemos. Tačiau meras pasidžiaugė, kad šis klausimas dėl aktyvaus bendradarbiavimo su Vyriausybe šiemet turėtų būti išspręstas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius