-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 07

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas norėtų turėti daugiau įtakos uoste

Daugiau nei du trečdalius kadencijos išdirbęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas neslepia ambicijų dalyvauti tiesioginiuose mero rinkimuose, jei tokia bus Liberalų sąjūdžio politinė valia. Klaipėdoje jis norėtų siekti didesnės miesto įtakos valdant uostą.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas / (Manto Dilio nuotr.)
Interviu „Verslo žinioms“ V.Grubliauskas sakė, jam kelia abejonių metodika, pagal kurią Klaipėdos jūrų uostas duoda didžiulę ekonominę naudą ne tik Lietuvai, bet ir Klaipėdai. Pasak jo, uosto įvardijami skaičiai kelia klausimų, kuo jie pagrįsti, skaičiavimo metodika neįtikina.

„Kitas aspektas – uosto veikla išimtinai vyksta Klaipėdos miesto administracinėje teritorijoje, o jos sėkmė ir plėtros perspektyvos didele dalimi priklauso nuo Klaipėdos miesto savivaldybės veiksmų.

Tačiau šis besąlygiškas tarpusavio suinteresuotumas iki šiol nėra tinkamai apibrėžtas ir subalansuotas. Klaipėda yra vienintelis miestas iš Baltijos uostų, kuris turi tik patariamąjį balsą valdant uostą, bet negali dalyvauti priimant sprendimus. Mano nuomone, tai turėtų keistis“, – tvirtino V.Grubliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius