-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 03

Klaipėdos rajono valdžia siekia iškelti ir Mažosios Lietuvos bei Žemaitijos vėliavas

Klaipėdos rajono savivaldybė siekia įgyvendinti precedento šalyje neturintį sumanymą.
Kelerius metus dėl žemaičio tautybės besibylinėjantis E.Skarbalius artimiausiu metu žada kreiptis į Lietuvos Aukščiausiąjį teismą.
E.Skarbalius siekia, kad prie savivaldybės plevėsuotų ir Mažosios Lietuvos bei Žemaitijos vėliavos. / „15min“ nuotr.

Įprasta, kad prie kiekvieno miesto valdžios pastato plėvesuoja valstybės bei savivaldybės vėliavos. Klaipėdos rajono mero pavaduotojas Egidijus Skarbalius siekia, kad prie savivaldybės ir jos įstaigų atsirastų dar ir Mažosios Lietuvos bei Žemaitijos vėliavos.

Taip siekiama stiprinti etnokultūrinį paveldą, ugdyti jaunąją kartą stiprinant simbolių pažinimą. Šiai idėjai įgyvendinti buvo sudaryta darbo grupė, kurios visi nariai sutarė dėl Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos vėliavų iškėlimo prie savivaldybės ir jos įstaigų. Taip pat kreiptasi į rajono gyventojus, siekiant išsiaiškinti visuomenės nuomonę šiuo klausimu.

Tačiau Lietuvos heraldikos komisija nelinkusi pritarti tokiam sumanymui. Anot specialistės Lietuvos heraldikos klausimais Agnės Railaitės, prie savivaldybių keliamos tik valstybės bei miesto vėliavos.

„Kitos vėliavos neturėtų būti keliamos prie savivaldybės, tai yra oficialus pastatas. Kitos vėliavos, aišku, gali būti iškeltos švenčių metu. Įstatyme nėra parašyta, kad draudžiama kelti kitas vėliavas, tačiau mūsų komisijos pozicija yra tokia, kad nederėtų taip daryti“, – teigė A.Railaitė.

„Niekur nemačiau, kad tai yra draudžiama, todėl nereiškia, kad mes negalime iškelti kitų vėliavų. Precedento nėra, bet, aišku, žymiai lengviau yra išvis nieko nedaryti. Mes didžiuojamės Mažosios Lietuvos ir žemaičių kultūra, pasigendame lietuvininkų ir žemaičių simbolikos“, – aiškino E.Skarbalius.

Anot jo, šis pasiūlymas yra rekomendacinio pobūdžio, nes savivaldybė neturi papildomų lėšų tokiam sumanymui įgyvendinti. Pasak E.Skarbaliaus, tiksliai apsispręsta dėl Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos vėliavų iškėlimo prie savivaldybės ir jos įstaigų bus artimiausiu metu vyksiančiame darbo grupės posėdyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius